събота, април 01, 2006

Black Diamond


Този силен дизайн на 4-мегапикселен камерофон на Sony Ericsson, получилия название «черен диамант», беше направен от сингапурски дизайнер Jaren Goh. Изящна форма, огледална повърхност с метални детайли – всичко това прави телефона ултрасъвременен и стилен. Но най-интересното в него е OLED-технология и прозрачна повърхност създаващи ефект на безкрайния екран.

USB microdrive


Western Digital анонсира намеренията си сериозно да се намеси в пазара на USB microdrive външни носители с презентацията на нов модел pocket drive със следните параметри:
Капацитет - 6GB
Размери - 6 x 4.5 x 0.9cm
тегло - 45g
Ето и параметрите на твърдия диск, който се намира в самия pocket drive:
Скорост на въртене - 3,600rpm
Кеш - 2MB
Устройството е оборудвано с тънък USB 2.0 конектор, изработен така, че да е възможно връзването на две устройства едновременно, без опасност да си пречат, дори и да са на съседни портове.
Цената на drive-a още не е известна.

FUN : SFR

Click to open it :

HVD


Специалистите от InPhase обявиха миналата седмица, че са успели да съберат повече от 515 милиарда бита в квадратен инч, което е абсолютен рекорд при носителите на холографски принцип (HVD).

InPhase споделят, че последния носител, известен под името Tapestry, ще позволява трансфер от 23MB за секунда.
На въпроси относно датата на излизане на пазара, на серията Tapestry, от компанията отговарят с уклончиво, но се очаква новия продукт да се появи някъде към края на 2006-та година.

Първите носители, ще бъдат с капацитет от 300GB, но се очаква тази стойност да се повиши на 800GB и в крайна сметка да достигне 1.6TB.

9 абсолютно сигурни начина да накараш гаджето ти да те зареже

Чудиш се как да зарежеш половинката си. Дори наскоро си прочел “Как да я зарежем преди да е станало много късно”. Окей. Обаче вече си изпуснал момента на зарязването, докато беше време. Имаш сериозна приятелка, а ти самият осъзнаваш,че си несериозен. Намерил си друга, писнало ти е да си обвързан, мастурбацията ти харесва повече от секса с нея... въобще нуждаеш се да се отървеш от нея.
Като един истински мъж (забрави за джентълмените, говорим за истинските мъже) се опитваш всячески да я накараш да те зареже, защото мъжете сме плашливи кофти копеленца, които винаги разчитат на чуждата работа, нали? За какво трябва да й казваме, че вече не я обичаме, когато тя сама може да ни зареже. Ето и няколко неизпитани метода за това. Макар да не сме провели тестове, сме повече от сигурни че работят.

1.Обиди майка й
Хубаво е да я обидиш на майка. И то ако майката е там. Най-добре на семейна вечеря у техните родители. Ни в клин ни в ръкав изтърси някоя обида към нея. Кажи й, че вече е доста надебеляла и е време за диета, и че прилича на свиня. За да запълниш неловката тишина сподели на баща й, че дъщеря му най-вероятно е наследила любовта към аналния секс именно от неговата съпруга. Питай го дали и той практикува още.
Ако не ти изкърти зъбите по време на краткия ви разговор, ще можеш да си напълно сигурен, че поне тя ще те зареже. Може д имаш и материал за разказване пред приятели.
2.Признай че си си направил вазектомия и не искаш деца
Не ти харесва горната идея и искаш нещо по-леко като вариант. Ами да, кажи , че си стерилен... тук тя може да ти каже: “О, скъпи, щом се обичаме всичко ще е наред. Ще си осиновим детенце”. Пък и с тези нови технологии, клонирания и т.н не е добре като идея.
Направо и кажи, че си си направил вазектомия, защото мразиш децата и никога не искаш да имаш такива. Ако и това не помогне я изведи на разходка в парка и демонстрирай неприязънта си към малчуганите, като ритенеш някое хлапе или го разревеш ей така за веселбата. Малко е садистично, но със сигурност ще и покаже що за “чудовище” си всъщност и ще бъдеш свободен до броени дни. Все пак по време на операцията с детето в парка гледй да си далеч от родители и полиция.
3.Номера с вибратора
Наистина срамен момент, но ако не искаш да нараняваш деца или да обиждаш други хора и това е вариант. Една седмица и говориш, че много се чудиш какво ли изпитват гейовете докато правят секс. След това си купуваш вибратор и я молиш да те обслужи с него. Ако си късметлия тя ще те напусне в този момент. Ако обаче подаде минаваш към болезнения план Б.
Започни да я молиш всеки път като правите секс да го използва върху теб. Като започне да става прекалено болезнено за тебе и кажи, че си уморен. Престани да правиш секс с нея, а само с вибратора. Тя едва ли ще издържи...по-лошото е, че и ти също.
В никакъв случай не разказвай това на приятели, независимо дали планът ти е успял... и бъди сигурен, че пак всички ще разберат, защото тя ще им каже
4.Не се къпи
Лайфстайл на клошар ще я прогони от теб завинаги. Пак сигурен метод и отново срамен. Кажи й : “Нали се познаваме вече добре. Нека бъдем естествени. Аз мразя да се къпя, нали ти нямаш нищо против”. Не забравяй да се бориш. Издръж стоически на смрадта и сърбежите... давам ти гаранция, че на десетия ден пак ще си ерген.
(Един приятел не се къпа 20 дни,гаджето му обаче не го заряза, защото беше на морето, така че това не се брои).
5.Дръж се като съпруг
Така и така те е повела към брачното ложе, поне й покажи що за живот я чака. Ще постигнеш голям успех, ако вечер похапваш свински ребърца в леглото например и си бършеш ръцете в чаршафите, уж тайно. Постоянно гледай мачове със бира и семки, ако не пушиш - пропуши, отново в леглото, започни да се оригваш и пърдиш колкото се можеш по-често и по-гръмогласно. За да подсилиш ефекта заспивай по време на секс, като особено силно ще е да заспиш по време на свирка. След седмица две максимум отново ще си свободен човек.
6.Златен Метод: На дъното
Един от най-срамните, може би дори по-срамен от този с вибратора. Освен това и е много малоумен. Трябва да ти стиска бая, за да го направиш. Но пък иначе откъм изпълнение е супер лесен. Пийни една две бири и си готов... Тогава се напикай.
Да, напикай се. Ако това не помогне се напикай втори път пред нейни приятелки. Това вече ще я довърши. За да подсилиш ефекта гледай със супердоволна дебилна физиономия или ако искаш бъди естествен и умри от срам. И в двата случая, тя никога няма да ти прости този срам нали... А ти това искаш.
7.Най-приятния метод
Вземи си отпуска и я излъжи, че си напуснал работа. Раздавай го като Кевин Спейси в “Американски прелести”. Зареди се пиене и трева и можеш да й кажеш, че си преосмилил живота си и ще се посветиш на духовното. Под “духовното” и покажи, че разбираш да живееш като търтей, като и в никакъв случай не й обръщай внимание и по цял ден се наливай като казак. Сутрин се събуждай с марихуана,кафе и водка, а вечер си лягай там, където заспиш. Тя няма да издържи 2 седмици, колкото ти е отпуската и ще се изнесе.
Макар приятен метод, за нещастие той е и твърде нездравословен. Поне минава като насън.
8.Лъжеизневяра
Измисли си, че си й изневерявал. Подхвърли някакво подправено доказателство. Любовно писмо, червило по врата ти, измисли. Имай предвид, че трябва да си много внимателен. Даже двойно повече от случаите, когато наистина си изневерявал. Предупреди всичките ти приятели да се кълнат, че не са те виждали от седмици в любимия ви бар, нищо че всяка вечер пийваш с тях.
Тя обезателно ще иска да разбере с какво “другата” е по-добра, затова измисли добре историята. Кажи й, че “другата” е заминала за чужбина, но като се върне отново ще сте заедно, а за старото ти гадже място няма. Огорчена би трябвало да те разкара веднага, но ако не помогне използвай последния си 9-и шанс :
9.Истината“Бейби не искам да скъсваме, ама тази връзка вече се изчерпа. Искаш ли да правим секс докато някой от нас не си намери нов партньор и тогава да се разделим, че ме е страх да не остана на сухо, а нали знаеш колко обичам секса”?
Ако жена ти не те зареже след всичко това, ти остава само едно. Не можеш да си позволиш да бъдеш с по-незаинтересувано, малодушно и предано същество. Въобще как си могъл да намериш жена, която да изтъпри всики тези неща и да е толкова предана към теб. Нещо намирисва тук. За да остане тя при теб ти си: а) арабски шейх б) Елвис или в) лъжеш.
За това се върни обратно към съвет номер 1 и давай пак, ама този път наистина.

Движение по пътищата - по индийски

Забележете, че даже няма светофар!
Сравнете го с движението в България!

Click to open it :


Радио Гонг в Германия или как го правят Германците


В сутрешното шоу на Радио Гонг 96,3 в munchen се прави една игра където може да се спечелят пътешествия и т.н. Играта се казва partner-game. Водещият се обажда на хора, които са на работа и пита човека дай е женен или има сериозен партньор. Ако отговорът е "да", задава още 3 много лични въпроса, които от двойка до двойка могат да бъдат различни и пита за името на партньора и неговия тел. номер за идентификация. Ако и двамата дадат еднакви отговори, отделно един от друг, те печелят наградата.

Този специален ден 19.01.06 е доще интересен.

Водещ: Здравей! Тука е Майк от Радио Гонг 96,3. Чувал ли си за играта partner-game?
Кандидат (смее се) Да. Чувал сам.
В: Как се казваш? Само първото име моля.
К: Томас
В: Имаш ли съпруга Томас.
Томас: (смее се нервно) Да имам.
В: Благодаря Томас. Е, как се казва жена ти, Томас? Само първото име, моля
Т: Карола.
В: На работа ли е сега Карола, Томас?
Т: Тя, ще ме убие.
В: Стой спокойно, Томас. На работа ли е Картола сега?
(Томас смее се) Да, на работа е.
В: Е, тогава всичко е ок.
1. Въпрос - Кога прави за последен път секс, Томас?
Т: Тя сте ме убие
В: Томас, стой спокойно човек:
Т: Около 8 часа тази сутрин.
В: Охо, пич.
(Томас смее се срамежливо)Хм. Какво да кажа?
В: 2 Въпрос? Колко дълго продължи.
Т: Около 10 минути.
В: уау. Ти наистина искаш да спечелиш това пътуване нали?
Никoй не би казал това, ако нямаше пътуване като залог.
Т: Да, това би било наистина хубаво. (да спечеля)
В: Ок. Последен въпрос. Къде прави днес сутринта в 8 секс?
Т: (смее се яко) аз …… хмммммм
В: Това звучи много добре Томас. Къде беше?
Т: Е, не че беше нещо невероятно. Само дето мaйка и е на гости при нас за няколко седмици, и точно по това време беше под душа.
В: Ооооооох. Ти лукава лисица.
Т. На кухненската маса.
В: Не беше нещо особено. Хо хо. Това е по-приключенско от последните 100 пъти, когато аз съм го правил.
Към слушателите
Както и да е. Томас ще остане на линия, ще ми даде телефона на жена си и аз ще се обадя. Слушайте нататък.
Рекламна пауза.
В: Обаждаме се на Карола.
Дрън дрън.
К: Да, моля.
В: Здрасти, там ли е Карола?
К: Аз съм.
В: Карола, аз съм mike от радио гонг 96,3. Току що говорих с Томас няколко часа.
К: (смее се) няколко часа?
В: Добре де, известно време. Той е на другата линия. Томас знаеше, че трябва да отговори на всички въпроси в противен случай, гyбите.........познаваш ли правилата на играта “партнер-гаме”?
К: Не
В: Добре
Т: Смее се
К: Смее се. Томас, какво по дяволите си направил.
Т: Смеейки се. Само отговори на въпросите честно, чу ли.
К: Ох, Томас.
В: Да, да, да Карола, аз ще ти задам 3 въпроса и ако ти отговориш точно това, което Томас каза, тогава отивате двамата в Орландо, Флорида за наша сметка. Там ще имате билети за дисни-world sea-world и билети за концерт на Ролинг Стонес. Разбра ли ме? Карола? Карола? Разбираш ли ме? Ще спечелите... доста, Карола. Алооооооо. Има ли някой там?
К: Смеейки се яко, Да, Да
Т: Хили се
В: Ок, кога за последно прави секс, Карола?
К: О, господи Томас…..
Днес сутринта преди Томас да тръгне за работа.
В: В колко часа?
К: Около 8 мисля
Динг Динг Динг (звуков ефект за правилен отговор)
В: много добре.следващ въпрос.колко дълго продължи?
К: Може би, 12-15 минути.
В: Хмммммм
Глас в студиото:
Това е достатъчно близо. Мисля, че тя се опитва да не нарани мъжкото му самолюбие.
Динг Динг Динг (звуков ефект за правилен отговор)
В: Ок. Последен въпрос.
Къде ти бе предоставено това удоволствие?
К: О ГОСПОДИ ТОМАС
Нали не си им казал това !!!!!
Т: Разкажи му спокойно скъпа.
В: Какво те притеснява толкова Карола?
К: Е, само..., майка ми е на гости тъкмо и...
В: ТЯ ВИ Е ВИДЯЛА!!!!
К. ТОМАС?!?!
Т: НЕ, не мисля
В: Спокойно Карола, изглеждаш ми доста объркана. Твоят отговор, моля.
К: Ох, господи... не мога да повярвам, че си му разказал това Томас
T: Хайде скъпа, става въпрос за екскурзия до Флорида.
В: Хайде Карола, нямаме цял ден време.
Къде ти бе предоставено това удоволствие?
К: В ГЪЗА!!!!!!
(дълга пауза)
В: Време е за прекъсване
Рекламна пауза
B: Скъпи слушатели, съжалявам, но това е живо предаване и такива неща се случват. Както и да е Томас и Карола ще пътуват към слънчевото и красиво Орландо, Флорида.

Реклама на Nike

Click to open it :


петък, март 31, 2006

Админи ....

Валеше дъжд. Валеше е силно казано. Просто капеше тук там колкото да държи мокро и кално. Абе прецакано време
отвсякъде. Беше студено. Не много, но си беше почти зима. Нали казах – гадно време. Админ1 идваше на работа.
Не му се работеше. То впрочем на кого му се работи. Влезе в офиса, остави си палтото на закачалката и продължи
към стаята на Админите. Вътре имаше няколко компа. Админ2 и Админ3 бяха вътре и джиткаха Дебило 2.
<Админ2>Ебаси ве, защо не ми пусна оня предмет. Аве, ти си ебаси харабията, ве, как, по дяволите
ти се падна?
<Админ3> Е*а ли му мамата. Убих го и го пусна. Баси.
<Админ2>На мене защо не пуска. Вече за 27 път го бия и все пуска простотий. Мамка му отказвам се.
<Админ1> Вие пак джиткате това тъпото Диабло. Що не играете нещо по-смислено? Например Пасианс.
<Админ3> Мноо кофти графика ве!
<Админ2>Да, много еднообразна.
<Админ1> Тоя телефон защо му е срязан кабела?
<Админ2>А, тоя ли? Ми много звънеше и ни пречеше да се съсредоточим.
<Админ1> Кретени, това е телефона за потребителите. Е, то и без това само за проблеми се обаждат. Нито веднъж не
се обадиха да кажат: „Йо, пичове, кефити мъ, би!”.
<Админ1> Да се дразнят там дето не вдигаме. Някой да ме е търсил?
<Админ3> Тц.
<Админ1> Е, стига игра де! Свърши малко работа. Върви разкачи някой дето е на неограничен и дърпа нещо.
<Админ3> Ми аз цял ден това правя.
<Админ1> А, добре извинявай.
<Админ2>Хммм! Какво носиш?
<Админ1> А, това ли. Това е схемата за бъдещото развитие на Нетуъркс.
<Админ3> Ама то и за това ли трябва да мислим. Не ми се мисли.
<Админ1> Е, цял ден само си клатите краката. Давайте да го обсъдим по-подробно сега.
<Админ2>Добре. Сядайте на масата, аз идвам ей сега. Само да пусна сървъра на потребителите. Че вече 10-ина часа не работи. Не са ли нагли ве, как дърпат.
<Админ1> Ми нали си плащат, бе.
<Админ2>Верно. Нищо де. Както и да е. Та какво ше обсъждаме сега?
<Админ1>: Ми доколкото знам цените не били изгодни.
<Админ2>Как бе? Нали уж хората не се оплаквали много от цените.
<Админ1> Не, бе. За нас не са толкова изгодни. Не че са супер за потребителите, ама трябва още да изтискаме.
<Админ3> ОК. Предлагам 5лв.-10МБ
<Админ1> Хубава идея наистина, ама мноо рязко бе. Споко, може и до там да стигне. Нека първо ги прецакаме с цените, ама ше го направим така, че да си мислят, че е яко за тях. Ще увеличим пакета от 10лв на 130МБ.
<Админ2>Стига, бе!!! Това ше прецака нас.
<Админ1> Хе-хе, ама ше повишим лекичко трафика дето им добавяме към 1МБ и ще компенсираме. Сега хората си мислят, че имат повече трафик и се кефът, а и ние се кефим повече, щото знаем, че се кефят напразно.
<Админ3> Уау! Това е супер. Ти си гений! Иска ми се аз да се бях сетил за това.
<Админ1> За това аз съм Админ1, а ти Админ3.
<Админ3> Накъде биеш?
<Админ2>Намеква, че интелектуалното ти ниво не спазва корелацията на логаритмичното развитие на хомо сапиенса.
<Админ3> Какво било?
<Админ2>Каза, че си иди... пич.
<Админ3> А, добре.
<Админ1> Такааа, ами трябва да решим и за сървъра. Защо има свободно място на локалните сървъри? Хммм, странно. Вие качвате филми и игри и други, а място все има.
<Админ3> Качваме какво?
<Админ2>Ама ние трябваше ли да ъпдейтваме и локалните сървъри?
<Админ1> Да. Вие не го ли правихте?
<Админ2>Не. Ама то е много работа ве. Трябва да си играя цели 2 минути да пусна да се копира.
<Админ1> Хмм, прав си доста са. Добре де, ще кажем, че пробелмът е в потребителите. Винаги минава. Хмм. Добре сега за сървъра. Някои предлагат да го ограничим леко и да го пуснем за всички. Да не сме луди да се прецакаме така.
<Админ2>Някои предлагат да се премахне сървъра и да се направи интернета по-изгоден за сметка на свървъра.
<Админ1> Да-да, как пък не. Винаги има баламурници да искат съръвър, а и ако им пуснем по-як нет ще вземат да си набавят почти всичко от други места. И ше се кефят.
Не помните ли правило #4 - Кефът на потребителите е АНТИ-кеф на Нетуъркс и правило #5 – Потребителите трябва винаги да имат едно минимално количество кеф, колкото да не се бунтуват.
<Админ3> Не съм го чел това. Звучи интересно. Какво е?
<Админ1> Книгата с правилата на Нетуъркс-БеГе. Всеки админ трябва да я е прочел.
<Админ2>Пропуснал съм.
<Админ3> И аз.
<Админ1> Хмм, аз стигнах до 3-та страница и ми стана скучно.
<Админ2>Те сигурно и шефовете не са я чели.
<Админ1> Шефове... тая дума ми напомня нещо, но какво...? ОМФГ!!!! Сетих се, шефовете щяха да идват днес на проверка.
<Админ2>Днес?!? О, не!
<Админ1> Да, днес. Вържете кабела на телефона обратно, трябва да симулираме дейност. То може и да не се карат много, но не ми се рискува. Върза ли? Браво! Окей, давайте да продължим обсъждането. Предлагам да направим така: който си плати 20лв. и нагоре – ще има сървър. Другите ще имат ама по 4КБ. Муахахахахахахахах! Колко съм гаден. Ей, направо цепя мрака.
<Админ3> Как се цепи мрак? Може ли?
<Админ2>Не се напъвай да мислиш, че пак ще получиш главоболие.
<Админ1> Да, наситина.
<Админ2>Ама 4КБ няма ли да им се стори малко на хората.
<Админ1> Е, ние ше го кажев в килобити, а не килобайти. 4КБ е равно на 32Кб.
Има много тъпи хора, дето няма да зацепят. Ако случайно после питат защо е 4КБ ще кажем, че 32Кб = 4КБ, но закона ни задължава да го пишем в килобити.
<Админ3> Задължава ли ни?
<Админ1> Не естествено, но хората са тъпи – ше се хванат. Щом толкоз народ рестартира през 5мин за да им се „оправи” нет-а, значи ще се хванат.
<Админ2>4КБ е като подигравка, бе!!! ... ... Кефи ме!!!
<Админ1> Знаех, че ще ви хареса.
<Админ3> Е, как точно е яко за нас и гадно за тях.
<Админ1> Ти, колко имаш по математика, бе? Три минус?
<Админ3> Не, това беше като си давах зор да уча. Иначе между 2- и 2.
<Админ1> Добре, Айнщайн сега ще ти обясня. По тоя начин ги караме да плащат ненужен трафик. И се кефим. Чаткаш?
<Админ3> Не.
<Админ1> Оххххх! Ето по-подробно. 10лв. са 130МБ нали?
<Админ3> Да.
<Админ1> Сървъра беше 5лв. нали?
<Админ3> Да.
<Админ1> Колко прави това общо?
<Админ3> Дай калкулатор.
<Админ2>Еееее, сметни сам.
<Админ3> Добре. Тази ръчичка има 5 пръстчета, друата също. Това са 10. И още една ръчичка... 1, 2, 3, 4, 5.........15!
<Админ1> Браво. Отне ти само 27 секунди.
<Админ3> Знам, добър съм!
<Админ1> Добре, 15лв. А на колко ще получават сървъра след време?
<Админ3> Ми нали на 20.
<Админ1> Да. И колко прави това повече от предното?
<Админ3> Ами... 5!
<Админ1> Браво. Значи сме на далавера с 5лв.
<Админ2>Ама нали 20лв. значи не 130МБ, а повече?
<Админ1> Да, ама то е преценено, че така е по-изгодно. Нищо, че има хора, които искат сървър, а НЕ им трябва трафик. Сега ако искат сървър, ще платят 5 кинта отгоре и ще бъдем на далавера. Ако се откажат от сървъра, тъкмо по-малко ше е натоварен и ще има повече за другите и те ше си мислят, че го ъпгрейдваме. Загря ли?
<Админ3> Да.
<Админ1> Наистина ли?
<Админ3> Не.
<Админ1> А, писна ми. Добре, абе изчислено е. Така е по-яко за нас.
<Админ3> Окей, добре де, добре.
<Админ2>Имам лошо предчувствие.
<Админ3> За какво?
<Админ2>Не знам. Боли ме кутрето на левия крак, а това при мене означава, че нещо не е съвсем наред.
<Админ1> Чувам стъпки. Шефовете са тук. О, не! Бързо симулирайте дейност. Ти върви да отговаряш на обаждания на вече оправения телефон, а ти иди да ... абе бърши прах. Аз ще се преструвам, че обмислям предложенията.
<Шеф1> Ооо, админи! Как сме днес?
<Админ1> Ами добре сме.
<Шеф1> Дай едно кило.
<Админ1> Какво?
<Шеф1> Ха-ха, мноо ме кефи това. Мноо затапвам. Голям съм пич. Виждам, че отговаряте на обаждания. Не си давайте много зор, това са обикновени потребители. Ти пък стига бърса брах, бе, глей к’ъв прахоляк и пушилка се вдига. Я отвори един прозорец да излезе праха. Не на компютъра, бе, истински. А, недей то навън е студено. Бях забравил. Я да видя как вървят предложенията. Хммм! Това е добро. И това. Това ше го обмислим, ама не е лошо. Е, какво е това, бе! Питам как може да предлагате такова нещо. Искате да разделим сървърите на Каунтър-Страйк, Диабло и Уаркрафт на отделни компютри, че така сечало или да ги ъпгрейдваме. Неее, това няма как да стане. Те потребителите да не би да си плащат, че да... е да де, плащат си, ама въпреки това не заслужават такива работи. После като направим цените солени ще видим. Иначе другото е окей. Аз отивам да се натряс.... да обсъдя важни проблеми за фирмата с другите шефове. Вие продължавайте да си бачкате.


<Админ1> Не знаех, че потребителите чак толкова се оплакват от сървърите. Знам, че имат оплаквания, ама не предполагах, че е дотам, че да предлагаме ъпгрейд или разделяне.
<Админ2>Ами не е.
<Админ1> ???
<Админ2>Аз го сложих щото и на мене ми лагва. То по случайност съвпада с желанието на потребителите.
<Админ1> Хмм, добре, ама няма да те огрее, сам видя. Ти пък какво се закотви при телефона, бе?
<Админ3> То било яко, бе тука как се бъзикам.


Запис на разговори: (НП = недоволен потребител)
<НП1> Нямам мрежа.
<Админ3> Аз какво да направя. Направете си.
<НП1> Нямам нетуъркс мрежа.
<Админ3> A! Ами я си кажете ай пи адреса.
<НП1> 192.168.хх.хх.
<Админ3> Ауу, ама то при нас всичко е шест. Даже към седем отива.
<НП1> И сега?
<Админ3> Сега си рестартирайте компютра.
<НП1> Ще помогне ли?
<Админ3> Дано.
<Край>

<НП2> Нямам мрежа.
<Админ3> Рестартирайте си компютъра 4 пъти подред, ако не се оправи още 4 пъти. Ако пак не се оправи го преинсталирайте.
<НП2> Ама сигурни ли сте, че...
<Админ3> Да.
НП: Ама...ами...е добре.
<Край>
<Админ3> Мноо тъпи хора. Тоя си мислеше, че проблема е при нас. ... А ама той наистина бил. Е, нищо де една преинсталация няма да е излишна.

<НП3> Нямам интернет.
<Админ3> Аз имам значи и вие трябва да имате. Рестартирайте. Ако не се оправи го взривете.
<НП3> Моля?!?
<Админ3> Е, аз с глухи не се занимавам.
<Край>

<НП4> Ало, иск...
<Админ3> Рестартирайте.
<НП4> Ама аз не...
<Админ3> Абе, сега що спорите. Ние сме Нетуъркс. Не грешим.
<НП4> Оооо!
<Край>

<НП5> Ало, нещо не работят сървърите.
<Админ3> Е, аз какво да направя. Аз просто работя тука.
<НП5> Ами именно.
<Админ3> Вие май ми се подигравате. Аз съм админ в Нетуъркс.
<Край>

<НП6> Ало, Нета върви много бавно?
<Админ3> Ритенете силно кутията, ако не се оправи изгасете бушоните и ще се оправи.
<НП6> Сигурен ли сте?
<Админ3> Да, напълно.
<НП6> Хмм, добре.
<Край>

НП 7: Ало, мрежата взе да се скапва.
<Админ3> С кой уиндоус сте?
<НП7> 98.
<Админ3> Лесно се оправя. Работил ли сте с FDISK?
<НП7> Не, какво е това.
<Админ3> Програма. Направете стартова дискета и заредете под дос и там я стартирайте и се разцъкайте из опциите. Все ще стане някак.
<НП7> Добре.
<Край>
<Админ3> Боже, и тези хора гласуват и шофират.

<НП8> Ало, на целия блок мрежата се скапа ужасно.
<Админ3> Браво.
<НП8> Ами, как да я оправим?
<Админ3> Да. Въможно е, но трябва да изпълните мистучен куест, да се преборите със зло чудовище и да съберете три артефакта.
<НП8> Какви ги приказвате?
<Админ3> А, опа, исках да кажа да рестартирате.
<НП8> Това сигурно всеки вече го е направил поне по 6 пъти. Няма резултат.
<Админ3> На целия блок казвате.
<НП8> Да.
<Админ3> Хмм, сигурно е от слънчевите изригвания.
<НП8> Моля?!?
<Админ3> М’дааа, случват се понякога.
<НП8> Много смешно. Мисля, че проблема е в хъба.
<Админ3> Невъзможно, хъба е пич. Но понеже сме Нетуъркс и сме пичове също, нека проверя. М’дааа, при нас всичко е наред, сори. До вечерта ще се оправи.
<НП8> Да, бе, като се разсеят слънчевите вълни сигурно или там каквото беше. Само си губя времето.
<Край>
<Админ3> Айде някой да отиде да оправи хъб 184, че се е сдухал тотално.
<Админ2>Е не ме гледай мене, ще се обадя на някой от сервизните ако имат време и им се ходи да минат.
<Админ3> Добре.
<Админ1> Админ2 стига си цъкал по тия копчета. Това не е пасианс. От там се пускат и спират потребители.
<Админ2>Знам, ама ме кефи как мигат лампичките.
<Админ1> Я свърши нещо полезно.
<Админ2>Окей, започвам да тествам сървъра на Диабло.
<Админ1> Е, не това. Имах предвид нещо друго. Наистина полезно.
<Админ2>Ми, не знам. Кажи какво.
<Админ1> Ами и аз не знам. Питаш ме все едно знам какво трябва да се прави.
<Админ3> Ехоо, хора, аз огладнях нещо. Айде някой от вас да изтича да купи нещо за ядене. Днес ми се яде пица.
<Админ1> Ето! Върви купи по една пица.
<Админ2>Добре.
<Админ1> Преди това спри фрий сървъра.
<Админ2>Е нали ти сам каза, че си плащат.
<Админ1> Да де, ама сега пък нещо съм нервен и не искам те да се кефят.

No comment ....

3 хакнати американски банки

3 банки в щата Флорида са пострадали миналата седмица при хакерски атаки. Това са Capital City Bank, Wakulla Bank и Premier Bank.
Хостинг провайдърът на потърпевшите банки е установил, че пробивът в сигурността е станал около час след стартирането на услугата и уеб страниците са били свалени за известно време, докато оправят проблема. Хакерите разбили системата на сървърите, която е използвала Microsoft IIS и поставили скрипт, който пренасочва клиентите на банките към фалшива страница, където да въведат своите данни за сметките си. За прилъгване на жертвите "нападателите" са разпращали spam към техните пощи, в който ги подканват да влязат в акаунта си. Няма данни колко лица са пострадали и на каква стойност са нанесените щети. Добри новини са, че на ощетените клиенти са им възстановени загубите, а лошата е, че все още няма арести.

сряда, март 29, 2006

W32.Mular.A - поредният червей

Поредният червей плъзна из глобалното пространство.

На 29 март 2006 година специалисти от Symantec Corporation регистрираха нов вирус. Името му е W32.Mular.A. Разпространява се чрез eMule (софтуер за споделяне на файлове). Самоизпраща се като прави свои копия в shared папката на програмата, с големина 80KB, а имената им взима от сайтовете www.versiontracker.com, www.crackdb.org, hnak6.farvista.net, johnar.farvista.net и karzel.farvista.net. Като цяло този червей не е опасен, но все пак си е вирус. Операционните системи, които са потенциални жертви очевидно са всички версии на Windows от 95 до XP/NT, включително и Windows Server 2003.

Неофициален пач за уязвимостта в createTextRange() на IE

eEye Digital Security пусна временен пач за да предотврати атаките над потребители на IE. Пачът просто блокира уязвимата функция в Internet Explorer и е предназначен само за временно ползване, докато от Microsoft не пуснат официална „кръпка". От Microsoft предупреждават, че не са тествали пача и не гарантират за неговата ефективност. Самите eEye Digital Security препоръчват използването му само, в случай че предложеното от Microsoft решение е неприложимо от тях. Можете да я изтеглите от сайта на eEye - http://www.eeye.com/.

Критическа уязвимост в Sendmail

Открита е критическа уязвимост в Sandmail при обработка на асинхронни сигнали. За успешна експлоатация е необходимо да се изпращат през определен интервал от време специални данни, което позволява препълване на буфера и изпълнение на произволен код на системата. Уязвимостта е потвърдена за версии 8.12.x и 8.13.x и е отстранена във версия 8.13.16.

Уязвимост в cURL

Открита е опасна уязвимост в библиотеката cURL, използвана от много популярни приложения, сред които и PHP. Уязвимостта е потвърдена за версии 7.15 до 7.15.2 и е отстранена в 7.15.3.


Проблемът възниква при обработка на TFTP адреси и позволява изпълнение на произволен код на системата. Атакуващият трябва само да подаде валиден TFTP адрес и път с дължина над 512 байта, за да предизвика препълване на буфера и да извърши успешна атака.


Препоръчва се обновяването на библиотеката до версия 7.15.3.

Microsoft представи Internet Explorer Feedback


Microsoft стартира публично достъпна база данни за бъговете на Internet Explorer. В нея потребителите ще могат да получат актуална информация за всички известни грешки в следващата версия на браузъра, кои от тях с кой ъпдейт са фиксирани, както и да съобщят за нов бъг. В момента сайтът, който се намира на адрес https://connect.microsoft.com/, изисква .NET Passport, но от компанията съобщиха, че скоро всеки ще може да получи информация за известните бъгове. За оставянето на съобщения за бъг обаче вероятно ще се изисква регистрация.

Възрастните играят на компютърни игри повече от децата

Възрастните са по-запалени по компютърни и видео игри от децата. Това сочат данните от изследване на Consumer Electronics Association (CEA), която е основният организатор на годишната конференция Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас.

Анкетата е проведена онлайн и по телефона и в нея участвали 1767 възрастни и 500 тийнейджъри.
Оказало се, че около една трета от възрастните геймъри играят на компютърни игри на PC-та или приставки по повече от 10 часа седмично. Сред подрастващите делът е едва 11 процента. Освен това повечето възрастни - 55%, играят на конзоли в мрежови игри.
Данните от изследването сочат, че лицата на възраст от 12 до 14 години отделят на компютърните игри повече време от 15-17-годишните. Експертите на CEA го обясняват с факта, че последните са по-заети, както и с по-активното използване на безжични устройства и мобилни телефони.
На пазара на геймърски устройства за възрастни продължават да доминират настолните компютри, а за подрастващи - конзолите. От тези, които имат и двете, 58 на сто предпочитат конзолата. 25 процента от възрастните купуват устройства за подобряване на игровото забавление, като най-често се сдобиват с AV кабели, дисплеи, приематели и др.

Ароматни рингтонове

В патента се споменава и възможността в устройството да има няколко различни пълнителя



MobileBulgaria.com: Рингтоновете, с които сме свикнали, съвсем скоро може да се променят тотално.
Изглежда, Samsung е готов да патентова система, при която малко отделение в мобилен телефон, пълно с парфюм, ще отделя аромат при входящо обаждане.
В патента се споменава и възможността в устройството да има няколко различни пълнителя, като съдържанието ще може да бъде смесвано при нужда. Припомняме, че компанията вече продава ароматизирани телефони.

Peer-to-Peer програма изправя Япония на нокти

Не е тайна, че японците си взимат много често работата вкъщи. Много живеят в апартаменти на компанията, в която работят, което допълнително размива границите между работа и дом. През последните 2 години компютърен вирус изкара секретна и поверителна информация от всички сфери в публичното пространство, а човекът, който може да го спре е в затвора!

Los Angeles Times съобщават, че японският навик да се качва информация, свързана с работата, на лични компютри у дома се е оказал много сериозен проблем. В популярната в Япония програма за споделяне на файлове, Winny, е намерен експлойт, който се използва в момента от вируса Antinny.

Antinny се промъква в компютъра през приложението, предназначено за споделяне на музика и филми, и след това ъплоудва информация в Интернет. Всякаква информация, от военни тайни, до телефони на знаменитости са били публикувани онлайн.

"Верятно най-унизителна е изтеклата информация от Японските сили за самоотбрана, включващи данни за тестове на ракети земя-въздух, както и подробности за тренировка - разиграване на военен сценарий на симулирана криза.

Вирусът е публикувал още медицински досиета, училищни досиета и дори полицейска информация. Служителите на полицията е трябвало да подпишат клетва, че те няма да използват Winny, който между другото се използва изключително много в нарушение на авторските права.

Програмистът - разработчик на Winny се намира в съдебен затвор, по обвинения, свързани с програмата. Той отвръща с обратно обвинение, че неговия арест е забавил възможната му реакция, която да доведе до пускането на пач срещу вируса.

Сайт предлагащ крадени eBay акаунти бе затворен.


eBay помогна да бъде затворен руски сайт в който са се предлагали крадени потребителски имена и пароли за 5 долара всеки. Акаунтите са ползвани за извършване на измами ...
Въоръжен с клиентски логин и парола, всеки недобронамерен може лесно да стартира аукцион, след като аукциона приключи и измамникът прибере парите така и не изпраща предмета на аукциона на купувача. Освен това сайтът е предлагал множество PayPal акаунти. Не е обявено колко акаунта са се продавали и дали някой от тях са били използвани за измами.
"Сайтът най-вероятно е събирал информацията, като е използвал троянски коне за да инсталира keylogger-и на потребителските машини." каза Alex Eckelberry президент на Sunbelt, компанията открила и съобщила на eBay за сайта.

вторник, март 28, 2006

Шефът по сигурността на Microsoft сдава поста си

Директорът на отдела за технологии в сферата на сигурността на Microsoft Майк Наш ще освободи поста си, съобщи IDGNews.

След четири години на чело на групата за безопасност на редмъндската компания, Наш ще предаде позицията на Бен Фати, който ще застъпи от юни.
Самият Наш пое и ръководи така наречената Security Technology Unit в период, когато дебатът за уязвимостта на продуктите на софтуерния производител се разгоря с пълна сила заради вълната от атаки на червеи като Slammer и MyDoom. Ветеранът Наш с 15-годишна кариера в Microsoft отговаряше за реакциите на компанията на тези заплахи, както и за изготвянето на цялостна стратегия за сигурност.
Оттеглянето на Наш бе анонсирано в рамките на мащабното преструктуриране на отдела "Платформи и услуги" на софтуерния гигант. Що се отнася до приемника му, то Фати идва от отдела за сторидж на компанията, където ръководел управлението на файл сървъра на Windows, на NAS (network-attached storage), както и бизнес дейността на клоновете на компанията.
Наш, който работи за Microsoft от 1991 г. насам, бе първият продуктов мениджър на Windows NT, а за известен период от време се грижеше и за сайта Microsoft.com. Оттеглянето му от досега заемания пост не означава, че ще напусне компанията, настояват от Редмънд. Той най-вероятно ще заеме нова позиция в компанията, която ще бъде обявена към края на годината.

Втората бета на Vista също се отлага

Microsoft отрече, че ще пренаписва 60% от новия Windows

Промяната в сроковете за премиерата на новия Windows Vista донесе със себе си и изменения в графика на тестовите версии на операционната система.
Според бета-тестъри, цитирани от американското списание PC World, втората бета на Vista ще се появи не по-рано от 24 май вместо на 12 април. Представянето на първия release-кандидат се пренася от средата на юли за края август. PC производителите ще получат новата ОС едва на 25 октомври, а не на 25 август. Компанията твърди, че закъснението ще е само няколко седмици.

Междувременно Microsoft опроверга слуховете, че програмистите й ще пренаписват 60 процента от кода на Windows Vista. От Редъмъндския гигант казват, че основната работа в момента се състои в тестване и увеличаване на сигурността, а не в писане на код.

Преди седмица Microsoft промени графика за излизането на Windows Vista. Версията за корпоративни клиенти ще се появи през ноември, а "домашната" - едва през януари 2007.

Ден по-късно най-големият софтуерен производител смени и датата за премиерата на новия Office 2007, който ще се появи едновременно с Vista.

понеделник, март 27, 2006

Нов рекорд за предаване на данни

Германски и японски учени са достигнали до нов рекорд за предаване на данни - 2,56 ТBit/s. Това е еквивалентно на съдържанието на около 60 DVD носителя пренесени за една секунда. Предаването е извършено по 160 километрова връзка.
Новият рекорд е надвишил близо два пъти скоростите достигнати при предишният, а именно около 1,28 терабита за секунда. В момента реално използваемите скорости за трансфер на данни са 40Gbit/s или около 50 пъти по-ниски.