сряда, юли 18, 2007

Молба за отпуск


Силно нежелана от работодателя опция в трудовите договори. Някои работодатели са пренебрегнали съвсем крайно Кодекса на труда, въвеждайки незаплатен труд без почивка - ангария, катóрга.

Формата, под която се иска отпуск, се нарича "Молба за отпуск" и е поле за страхотни литературни изяви на служителя. Варианти за молби, в зависимост от темперамента на служителя и работодателя:

Вариант 1:

"Скъпи шефе,


В продължение на цяла година правих всякакви опити да се измъкна от железните Ви ръце. Всеки ден си казвах, че си тръгвам веднага след като завърша настоящия проект. И всеки ден се оказваше, че проектът е "подкаран" отзад напред и трябва да подхващам всичко отначало. Всеки от изминалите 365 дни на проклетата година се оказваше "най-неподходящия за отпуск момент". И заради това ме избивам на тъжен смях когато някой каже, че крепостничеството било отдавна отменено. И когато ми се обаждате по мобилния звъненето му (а рингтонът Ви е грухтенето на свиня, ако искате да знаете) ми причинява физическа болка. Но от днес всичко се промени!

Как се люби чужденка...(забранено за непълнолетни, ХХL)


Ако твърдо сте решили да налюбите иностранна девойка (защото ако сте решили, ама
не е твърдо нищо няма да се получи), преди всичко не бива да забравяте, че те
обичат скромните, но надарени младежи. Ето защо е препоръчително да започнете
интимния разговор със скромната и неангажираща вниманието фраза
1. The size dasn't meter, или в превод "Размерът ми няма и метър". След като по този начин сте пробили леда между вас (а с този размер можете да пробиете всичко) е време да я подготвите за предстоящия екшън с палавата фраза
2. I am too poor for you - демек "Приготвил съм един топор за теб". Ако Ви се стори, че е изплашена, или вземе, че извика нещо от сорта SOS ("ес о ес") не се притеснявайте. Тя всъщност Ви казва, че предпочита позата "задник о задник".
За да не ставаме прекалено вулгарни ще пропуснем буквалния превод на идиома "Put
key on", като го заменим със звучното българско словосъчетание "Приготви си там
к'вото требва" (следва хитро намигване). След като се хвърлите в морето на
любовта най-вероятно ще се изправите пред два варианта:
Вариант А: попадате на девствена полупияна девойка. Просто й кажете :Smell like
a teen spirit" - миришеш ми на спирт, о, тинейджърко!
Вариант Б: попадате на нимфоманка, дето не Ви оставя да отдъхнете. Просто й
кажете