събота, март 25, 2006

Тест за мръсно подсъзнание

Погледнете следната картинка … какво виждате?

А сега прочетете обяснението по-долу... може да ви заинтересува!


Изследванията показват, че малките деца не виждат на тази картинка двойка влюбени в недвусмислена поза, тъй като в паметта им няма такива спомени.

На картинката те виждат 9 делфина!

Забележка:

Този тест ще ви помогне да определите степента на поквареност на вашето подсъзнание!

Ако в течение на 3 секунди не успеете да видите делфините – Вие сте много тежък случай!

Открийте разликите !

Открийте всички 5 разлики :


ТУК


Най-добро време за сега 4 мин 34 сек.

Разлика ...

Списание " Аз Жената" провело конкурс на тема" Познаваме ли жените?". Победител станал Петьо Иванов на 10 години.
Възмутен читател пише до редакцията:
" Що за безобразие? Аз съм на 65 години и от 15 годишен познавам жените, а Вие дадохте наградата на някакво дете!"
Отговарят му от редакцията:
На първия въпрос от конкурса "Къде на жените са им най-къдрави косите?" Петьо е отговорил правилно - в Африка. А Вие какво отговорихте?! Че и сте нарисували! На втория въпрос " Как се казва най-важния орган на жените?" Петьо пак е отговорил правилно - Световната женска федерация. А Вие какво отговорихте?! Че и сте нарисували! И на третия въпрос " Какво чакат жените с нетърпение всеки месец?" Петьо пак дава верен отговор - новия брой на списанието " Аз жената". А Вие какво отговорихте? Благодаря, че не сте и нарисували!

Молитвата на студента


Доценте наш, ти който си на бюрото
да се чуе твоето име,
да бъде твоят подпис
и тройката наша да бъде,
както в книжката,
така и в протокола.
И прощавай за отсъствията,
както ние ти се радваме на твоите.
И не ни оставяй на ликвидация
и не ни възспирай при преписване.
Наздраве! Опа, Амин!

Намерена критична грешка в Internet Explorer

Корпорация Microsoft подтвърди наличие на критични грешки в браузъра на Internet Explorer. Критичните грешки се отнасят даже за системи на които са направени всички последни обновявания на Internet Explorer 6 и Windows XP Service Pack 2, а също така и бета-версия Internet Explorer 7. Грешката намерена от датска фирма Secunia, може да стане причина на заразяване на компютъра при посещение на специален сайт. Проблема е в това, как Internet Explorer работи с бутони с зависима фиксация в HTML-форми. За защита на браузъра фирма Secunia, а също така и Microsoft съветват да се изключат елементи на управление ActiveScript.

Card Beeper

Tова е калъф за кредитна карта, но не обикновен, а разумен. Той ще пищи, ако картата не е вътре. Такова пищене, което ще свири всеки 20 секунди, ще чуете, ако случайно не сте си взели картата, когато плащахте или са ви я откраднали. На обратната си страна този калъф има специална щипка за защипване на пари. Цената на това нещо е 26 $, но ако се замислим колко по скъпо ще ни струва ако ни я откраднат или я изгубим някъде, то си струва парите.

Жена = държава?!!?

МЕЖДУ 18 и 20 ГОДИНИ
Жената е като Африка или Австралия.Все още е наполовина открита, наполовина дива и естествено красива, с буйна разстителност около плодородната делта.

МЕЖДУ 21 и 30 ГОДИНИ
Тя е като Америка или Япония. Изцяло открита, много добре развита. Отворена е към търговия и преговори, по специално към страни с много пари или скъпи автомобили.

МЕЖДУ 31-35 ГОДИНИ
Като Индия или Испания. Много гореща, отпусната и убедена в своята собствена красота.

МЕЖДУ 35-40 ГОДИНИ
Жената е като Франция или Аржентина. Може да е наполовина разрушена от войната, но вероятно все още топло и желано място за посещения.


МЕЖДУ 40-50 ГОДИНИ
Тя е като Югославия или Афганистан. Загубила е войната и освен това постоянно я преследват предишни грешки. Наложително е да й се направи цялостна реконструкция.

МЕЖДУ 50-60 ГОДИНИ
Тогава жената е като Русия или Канада. Много обширна и тиха. Границите й на практика не са контролирани, но хладния климат прогонва евентуални посетители.

МЕЖДУ 60-70 ГОДИНИ
Жената е като Англия или Монголия. Гордее се със славно и завладяващо минало, но уви, няма особено бъдеще.

СЛЕД 70 ГОДИНИ
Жената е като Албания. Почти всеки знае къде се намира, но никой не иска да ходи там.

Преносим компютър .....


Април, 1981 година. Фирма “Osborne Computer Corporation” произвежда достатъчно интересен компютър, Osborne 1: 4MHz процесор, 64Kb оперативна памет, 5" дисплей (Монохромен, 24 реда по 53 символа), външен модем 300 бод. Две петинчови флопита, две гнезда за самостоятелни устройства. Вградена ОС – CP/M. Тежеше това чудо само 12 килограма и струваше само 1795$

Hammer - малкия звяр!

Click to open it :


Не прекалявайте с компютъра ....

Click to open it :


Следващият MS Office също се отлага


Закъснението на Windows ще се отрази и върху следващата версия на Office. Microsoft обяви днес, че ще започнe продажбата на клиентската версия на Office 2007 заедно с Vista.

Както новата операционна система, Office 2007 ще бъде достъпен за корпоративните потребители още в края на тази година. Продуктът обаче няма да се продава на крайни клиенти преди януари 2007 г., уточниха от компанията.

Говорител на Microsoft определи промяната в сроковете като "бизнес-решение" и обеща, че разработката на софтуера ще бъде завършена преди края на годината.

Office 2007 и Windows Vista се очакваха в края на 2006 г. Преди два дни обаче Microsoft обнови графика за Windows Vista, според който "домашната" версия на операционната система ще се появи през януари 2007. Промяната бе обоснована с необходимостта от провеждане на допълнителна работа, за да бъдат повишени безопасността и стабилността на новата ОС.

Новият офис-пакет ще включва редица нововъведения, сред които изцяло преработен интерфейс и нови XML-базирани формати.

петък, март 24, 2006

Южнокорейската армия привлича геймъри


Военновъздушните сили на Южна Корея търсят професионални онлайн геймъри, които ще участват в разработката на програми за военна симулация.

Целта е да се увеличат ресурсите на армията чрез наемането на талантливи млади хора, както и да се помогне на геймърите, които са потърсили алтернативна форма на военна служба, за да продължат работата си, без да загубят своите умения, съобщиха официалните власти.

"Като цяло професионалните геймъри са много опитни по отношение на всичко, свързано с компютрите. Сигурни сме, че техните умения ще имат реален ефект върху онлайн програмите на армията", казват от министерството на отбраната.

След като преминат нужните военни курсове, петима про-геймъри ще бъдат назначени в ИТ отдела на военновъздушните сили в южната провинция Чунгчонг през юни. Те ще могат могат да се състезават в местните турнири по електронни спортове, но нямат право да получават парични премии.

Компютърните игри са особено популярни в Южна Корея и нейни представители спечелиха няколко големи международни състезания. В страната има около 300 професионални геймъри.

Хакерите могат да управляват интернет?

Изобретателни хакери измислиха нов вид атака, позволяваща им да получат пълен контрол над глобалната Мрежа.

Изобретателни хакери измислиха нов вид атака, позволяваща им да получат пълен контрол над глобалната Мрежа. Престъпниците не просто разбиват сайтове на големи компании, но и спират работата на основните DNS-сървъри. Новата “разработка” на хакерите може да нанесе безпрецидентни по мащабите си щети.

Първата подобна атака бе забелязана от US-CERT и министерството по национална безопасност на САЩ през декември миналата година. Тогава хакери получиха контрол над един от тринадесетте основни DNS-сървъра, разположен в ЮАР. За сравнително кратко време те успяха да унищожат всички данни на сървъра. Освен това престъпниците получиха възможност да насочват огромен обем мрежов трафик в нужното им направление.

След това експертите преброиха повече от 1500 подобни атаки в резултат, на които за няколко седмици спряха работа редица търговски сайтове и големи интернет-доставчици.

Специалистите по IT-безопасност подчертават, че новият вид заплаха се различава от обикновените DDoS атаки. В някои случаи плътността на потока информация, използван при атаките, е превишавал 8 гигабит за секунда, а разпространението й е извършвано с DNS-сървъри. Експертите сравняват новият вид атаки по разрушителна сила с “Катрина”.

Подобен случай бе отбелязан през 2002 г., когато девет основни DNS-сървъра бяха изключени, а глобалната Мрежа престана да бъде глобална и се разпадна на отделни сегменти. Специалистите от VeriSign, контролиращи два основни сървъра, смятат, че този път ситуацията е още по-сериозна, понеже по-голяма част от интернет-пространството е попаднала в хакерските мрежи. Според някои сведения за момента е подложен на атаки само домейна .сом.

“Трудно можем да си представим нещо по-опасно за целостта и ефективното функциониране на интернет от успешна атака на основните DNS-сървъри, - коментира Денис Зенкин, директор по маркетинга на InfoWatch, – Тяхната работа може да се сравни със светофарите, регулиращи движението на улиците в многомилионен мегаполис. Ако те спрат, движението напълно ще се парализира. Какво точно ще се случи, ако управлението на системата е в ръцете на злоумишленици е трудно да си представим – те с пълно право могат да бъдат наречени “повелители на интернет”. Такова развитие на събитията ще им предостави възможност да наблюдават мрежовия трафик, като го модифицират и насочват в нужните им направления. Предполагам, че повече коментари са излишни!”

Експертите отбелязват, че “вълшебната пръчица”, която позволява на киберпрестъпниците да получат контрол над DNS-сървъри (между другото както и при обикновените сървъри) е баналнато човешко невнимание и бездействие. Типичният сценарий за успешна атака, чрез дупка в системата за безопасност или с помощта на специални програми, може да бъде избегнат чрез своевременно обновяване на антивирусните програми и добри firewall-и.

четвъртък, март 23, 2006

Какво трябва да даде един мъж на една жена

Не е хич трудно да направиш една жена щастлива!



Трябва само да си добър:

  1. Приятел
  2. Другар
  3. Любовник
  4. Брат
  5. Баща
  6. Учител
  7. Възпитател
  8. Майстор-готвач
  9. Механик
  10. Водопроводчик
  11. Дизайнер на интериори
  12. Модист
  13. Електротехник
  14. Сексолог
  15. Гинеколог
  16. Психолог
  17. Психиатър
  18. Терапевт
  19. Остроумен
  20. Симпатичен
  21. Атлетичен
  22. Нежен
  23. Внимателен
  24. Кавалер
  25. Интелигентен
  26. С богато въображение
  27. Съзидателен
  28. Благ
  29. Силен
  30. Разбиращ
  31. Толерантен
  32. Благоразумен
  33. Амбициозен
  34. Даровит
  35. Смел
  36. Решителен
  37. Заслужаващ доверие
  38. Съобразителен
  39. Страстен
но преди всичко... ПЛАТЕЖОСПОСОБЕН.Същевременно не бива да се забравя, че е задължително:

Да не си ревнив, но без да оставяш впечатление, че нехаеш за нея.
Да се разбираш добре с техните, но в никакъв случай повече, отколкото с нея самата.
Да я оставяш да прави нейните си неща, но и да изразяваш интерес къде ходи и какво прави...
Особено е важно да:

Не се забравят рожденните дни, годишнината откакто сте заедно, от сватбата, абитуриенските балове, именните дни, менструацията й, датата на първата ви целувка, рожденните дни на любимите й леля, брат и сестра, на бабата и дядото й, на най-добрата й приятелка.

За съжаление изпълнението мо-та-мо на тези инструкции не гарантират напълно, че ще се чувства истински щастлива , понеже може да бъде обзета от усещането, че е нетърпимо обсебена от задушаващо перфектен живот, в следствие на което да се хвърли на врата на първия нещастник-животар, който намери!

Бог е казал: Обичайте ги!!!! ... НИКОГА НЕ Е КАЗВАЛ "РАЗБЕРЕТЕ ГИ".




Какво струва мъжкото ни щастие?!
НЯМА НИЩО ПО-ЛЕСНО ОТ ПОСТИГАНЕТО НА МЪЖКОТО ЩАСТИЕ
На мъжа му трябват единствено :

  1. СЕКС
  2. ХРАНА


Ей, жени, хайде сега кажете, дали не ви излизаме почти гратис?!

No comment...



Kак казват "минижуп" на различни езици:


Японски - Му се сака на путака
Френски - Ревю де путе
Италиански - Панорама де ла пичоне
Кутайски - Де хуй де
Гръцки - Видакис путакис
Английски - Скив май слийв
Руски - путевидение

Теорема на бирената диета

Както е известно, количеството енергия, необходимо за повишаването на температурата на 1 грам вода с 1 градус по Целзий, е 1 калория.
Следователно, ако изпием литър бира с температура 4 градуса по Целзий, нашият организъм ще изразходи определено количество енергия, за да загрее бирата до нормалната си температура.Това количество се определя като 1000 грама * (37С-4С) = 1000 * 33 = 33 000 калории.
Ако отчетем, че енергетичната стойност на самия литър бира е около 10 000 калории, то получаваме 23 000 калории загуба на енергия, или чисто слабеене, което може да се приравни към 45 минутен бърз крос.

Студена бира или бягане - решавате вие!

сряда, март 22, 2006

Sweet Home...

DDoS атаки от нов тип могат да нанесат огромни поражения

Специалистите по сигурността на VeriSign предупреждават, че е възможно провеждането на серия хакерски атаки, които ще повлияят негативно не само на големите сайтове и сървъри за електронна поща, но и на основните DNS сървъри, които бяха атакувани през 2002-ра година.

За първи път за този тип се заговори през декември миналата година, когато US-CERT предупреди, че трябва да се обърне сериозно внимание на конфигурацията на DNS сървърите. В противен случай DNS сървърът може да бъде "превзет" от хакер, който да го използва за DDoS атака, препращайки всички заявки към жертвата си. Повода за предупреждението е именно "отвличането" на такъв сървър в Южна Африка. При пренасочването на трафика от DNS сървър, всички потребители, които са свързани с него, стават неволни участници на DDoS атака.

Мащаба на подобна атака и щетите от нея може да бъде огромен. Според VeriSign, ако по този начин се атакуват основните DNS сървъри, щетите многократно ще надхвърлят тези от атаката през 2002-ра година.

Фишинг сайтове се хостват на сървъра на китайска банка

NetCraft съобщава, че уеб-сървъра на китайската национална банка предоставя хостинг за фишинг-сайтове, предназначени за клиентите на банки и други финансови организации в САЩ.

На 11 март клиенти на eBay и американската банка Chase Bank са получили фишинг-писма. Сайтовете са се намирали на IP адреси, принадлежащи на шанхайското отделение на Строителна Банка на Китай. Фишинг-сайтовете са били в скрити директории, докато главната страница на сървъра е давала съобщение за грешката.

На клиентите на Chase Bank им е предложено да спечелят $20, участвайки в оналйн-анкета, посветена на удобството на интерфейса на сайта на банката. Персоналните данни, които са попълвали клиентите, са препращани на сървър в Индия.

В адреса на фишинг-сайта присъства IP адресът на сървъра, а не домейн. Това е традиционен метод при фишинг-атаките. Същия адрес се е използвал през следващата седмица за фишинг атака над клиентите на eBay.

Строителната Банка на Китай е една от 4-те най-големи в страната.

Подготвя се масова атака над phpBB

Последните няколко дена бот, използващ името FuntKlakow, се е регистрирал в стотици phpBB форуми. Той може да праща съобщения, но по принцип не проявява никаква активност. Макар на пръв поглед да не се вижда опасността, следващия път, когато phpBB съобщят за критическа уязвимост, ботът може да я използва преди администарторите на форумите да са обновили софтуера си.

Администарторите на phpBB форуми трябва да премахнат този потребител, ако е регистриран, и да забранят регистрацията му.

Закони за технологията

1. Не можеш да кажеш в коя посока е минал влака като гледаш релсите.

2. Логиката е систематизиран метод за достигане до грешни изводи и заключения с увереност.

3. Когато една система стане напълно определена и ясна все се намира някой проклет тъпак , които открива нещо,което или прави системата непотребна,или я преобразява до неузнаваемост.

4. Технологията я управляват тези,които успяват в нещо, което не разбират.

5. Ако зидарите строят сградите както програмистите пишат програмите си,тогава първия кълвач които се появи на сградите ще унищожи цивилизацията.

6. Благосъстоянието и разкошът на един офис са обратнопропорционални на платежоспособността на фирмата.

7. Експерт е този ,които знае повече и повече относно по-малко и по- малко докато накрая не узнае всичко за нищо.

8. Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.

9. Всички велики открития са направени по погрешка.

10. Нищо не се построява точно по плана и съобразно бюджета.

11. Добре е всичко, което свършва.

12. По време на всяка среща минутите се пестят,а часовете се прахосват.

13. Първият мит относно ръководството е, че то съществува.

14. Провал няма да има ,докато не бъде проверен и последния чарк.

15. Новите системи създават нови проблеми.

16. Да се греши е човешко,но наистина да оплескаш нещата ти е нужен компютър.

17. Ние не знам дори 1% от нещата,които трябва да знаем.

18. Всяка достатъчно напреднала технология е неразличима от магия.

19. Един компютър прави толкова грешки ,колкото правят 20 мъже за 20 години.

20. Нищо не амбицира обикновения работник повече от това да види шефа си да спазва работното време.

21. Някои успяват като по учебник без да знаят кой е създал този учебник и дори какво е написано в него.

22. Основната задача на техническия дизайнер е да прави нещата трудни за производителя и невъзможни за потребителя.

23. Експерт е този,който казва,че работата ще отнеме много време и много пари.

24. След като всичко е казано и направено излиза,че повече е казано, отколкото направено.

25. Сложна система,която работи е еволюирала от проста работеща система.

26. Ако математически достигаш до грешен отговор,умножи го по номера на страницата.

27. Недей да разчиташ на компютъра,нито пък на хората.Недей пък изобщо да разчиташ на система зависеща от човек.

28. Ако не разбираш нещо,значи то е очевадно.

29. Напълни,каквото е празно.Изпразни,каквото е пълно.И се почеши,където те сърби.

30. Всичко е възможно,освен карайки ски да преминеш през въртяща се врата.

31. Единствената перфектна наука е тази,която се базира на миналото.

32. Работи по-умно,а не по-усилено и внимавай какво приказваш.

33. Ако го няма в компютъра,значи че не съществува.

34. Ако експериментът е успешен,значи нещо се е объркало.

35. Когато нищо не помага,прочети инструкциите.

36. Всичко,което се издига нагоре,след това пада.

37. Когато работиш и изпуснеш някой инструмент,той ще се търколи в най-отдалечения и най-трудно достъпен ъгъл.

38. Всяка проста теория е записана по възможно най-сложен начин.

39. Направи система,която ще може да използва дори и идиот и само идиоти ще искат да я използват.

40. Степента на техническата компетентност на даден човек е обратнопропорционална на неговата длъжност.

"Майкрософт" официално отложиха пускането на Windows Vista



Софтуерният гигант "Майкрософт" (Microsoft.com) обяви, че отлага пускането новата си операционна система Windows Vista, предадоха световните агенции. Вместо да постъпи в продажба през втората половина на тази година, както беше планирано, новият продукт ще се появи едва през януари 2007 г.

Единствено корпоративните клиенти ще могат да си закупят Windows Vista през ноември т.г.

Според източници от компанията забавянето се дължи на опитите на нейните специалисти да предприемат допълнителни мерки за повишената безопасност на новата операционна система.

Източник idg.bg.

ФБР нямали пари за имейли на агентите си


Служителите на Бюрото в Ню Йорк били принудени да ползват личните си електронни пощенски кутии, за да си вършат работата

Поради бюджетни ограничения някои агенти на Федералното бюро за разследване (ФБР) в Ню Йорк са принудени да работят без служебни имейл адреси, които трябва да завършват с официалното разширение ic.fbi.gov, и за да вършат работата са принудени да ползват личните си електронни пощенски кутии.

Колкото и странно да звучи, не разполагаме с необходимите пари и сме засипвани от безкраен поток жалби, призна помощник директорът на бюрото на ФБР в града Марк Мършън.

От Вашингтон обещаха, че всичките 2000 служители в Ню Йорк ще имат служебни адреси за електронна поща до края на годината.

Сенатор Чарлз Шумър заяви, че е жалко при тези обстоятелства да се цепи стотинката на две.

"ФБР трябва да разполага с нужното му в борбата с тероризма и престъпността през XXI в. А едно от най-ефективните средства за комуникация е имейлът и интернет", заяви сенаторът пред медиите.

вторник, март 21, 2006

Microsoft пусна за тестове нова електронна поща

Microsoft разработва нов клиент за електронна поща, интегриран в търсачката Windows Live.

Новият продукт Windows Live Mail Desktop, който сега е в стадий на бета-тест, е самостоятелно приложение, което ще добави допълнителна функционалност на e-mail клиента Windows Mail -безплатната програма за електронна поща, която ще замени Outlook Express в Windows Vista.
Клиентът за електронна поща ще притежава антиспам и антифишинг защита, автоматична проверка на правописа. Интегриран е с търсещата машина на операционната система.
Програмата Windows Live Mail Desktop ще играе ролята на свързващо ниво между операционната система и комплекса от услуги Live.
Клиентът работи във връзка с Windows Live Mail, интегрира се с контактите от Live Messenger, а функцията Photo Mail позволява да се промени размера на цифровите снимки преди изпращането им чрез електронната поща. Клиентът работи и с други пощенски кутии, поддържащи протоколите POP или IMAP.
Освен работа с електронната поща, Windows Live Mail Desktop ще може да се използва за четена на RSS-новини.

Бета-версия на Live Mail Desktop ще може да се изтегли от ideas.live.com след няколко седмици.

С 25% е намаляло използването на нелицензиран софтуер у нас

С 25% по-малко се използват нелицензирани софтуерни продукти в последните 6 години, каза експертът по киберпрестъпления в НСБОП Явор Колев, цитиран от Дарик радио.
Според него глобите за използване на продукти на авторското право не са много високи и трябва да бъдат вдигнати.
От 1999 година НСБОП работи приоритетно по противодействие на софтуерното пиратство и тогава нелицензираният софтуер бе над 97%, коментира Колев. Той посочи, че към момента пиратският софтуер е намалял до 70%, като намалението е благодарение на действията на МВР.
Органите на МВР постоянно предприемат действия за разкриване на извършители на такива закононарушения, заяви компютърният експерт, като коментира, че реалните цифри са по-високи от посочените проценти, които обаче се базират на достигналите до съда дела.<п> Той увери, че работата на специалистите по киберпрестъпления ще продължи, за да се занижи ползването на незаконен софтуер и да влезе в нормите на ЕС и САЩ – около 30-40 процента.

понеделник, март 20, 2006

Урок по ООП (Обектно ориентирано програмиране)

Урок по Обектно ориентирано програмиране обяснено по интересен начин :

Vip Brother BG

Гледате ли Vip Brother?
А искате ли да видите нашия елит?

Натиснете тука !

Лов на "шарани" - новата напаст в Интернет

Електронните писма имат вид на автентични и съобщават, че се налага определена банка “да провери” вашите данни или пък че някой се опитва да получи достъп до вашата сметка он лайн и че въпросният “някой” трябва да бъде контролиран. Истината обаче е, че става дума за "phishing", английска дума, която иска да покаже, че някой е тръгнал на лов за “шарани”.

"Phishing" е новата напаст в Интернет, която от две години се разпространява с голяма скорост, използвайки все по-хитроумни средства. Според анкета на Фърст Дейта при 43% от пълнолетните американци поне веднъж е правен опит да ги “закачат на кукичката”. Приблизително един на всеки 20 или 4,5 милиона души са съобщили исканите данни.

Разполагайки с номера на социалната осигуровка и други поверителни информации, мошениците могат след това да открият сметка на името на своите жертви, да искат заеми и дори направо да източват суми. Жертвите признават загуби средно от 600 долара, но макар номерът на социалната осигуровка да е от обществената сфера, под заплаха се оказва целият техен личен живот, подчертава Сюзан Грант, директорка на Националната асоциация на потребителите.

Номерът на социалната осигуровка е истински “сезам” в САЩ и позволява да се получат всякакви данни за дадено лице. Защитата е да се разработят процедури за идентификация, позволяващи да се установи дали пощата наистина идва от посочения сайт. “Трябва да е просто и сигурно, като едновременно е лесно за използване, така че бабите да не трябва да се превръщат в спецове по информатика, подчертава Питър Суаър, професор по право в университета на щата Охайо и специалист по въпроса.

Няма категорична защита, но пък техниките са обещаващи, убедена е Сюзан Грант. Доклад на компанията за електронна защита Семантек (Symantec) показва, че през първото тримесечие на 2005 г. е имало 7,92 милиона опита за "phishing" на ден при 5,70 милиона през предишните шест месеца. Тази дейност, съчетана с други форми на измама, “крие извънредно голям риск за потребителите и за сделките от лайн$, заявява Артър Уонг, вицепрезидент на Семантек.

Авторите на електронните послания атакуват главно потребителите на най-известните сайтове като eBay или сайта за разпращане по Интернет PayPal, но вече се свързват и с клиенти на американските регионални банки и взаимоспомагателни каси. Анкета, направена от Консумър Рипортс, национална асоциация за защита на потребителите, показа, че 9 на всеки 10 американци на възраст над 18 г. и ползващи Интернет, са променили отношението си към електронната поща, пред вид рисковете от измами или присвояване на идентичност, докато 30% са съкратили времето, прекарано в Интернет.

Според друга организация, eMarketer, една трета от американците отказват да правят покупки он лайн от страх, че ще бъдат измамени или че техните данни ще бъдат откраднати. Ако хората загубят доверие в Интернет, растежът при този инструмент ще спадне и очакваните печалби от повишената производителност няма да се материализират, смята Дъг Джонсън от Асоциацията на американските банкери. Един неотдавнашен опит за измама, адресиран към сайта на американската Чейз Манхатън банк позволи да се проследи пътя до китайска банка, обявиха експерти от британската фирма за компютърна сигурност Неткрафт (Netcraft).

Много от атаките се предприемат извън САЩ, затова трябва да постигнем международно сътрудничество, смята Рон Лейтън от американските тайни служби в системата на министерство на финансите, натоварени със защитата на финансовите интереси на САЩ. Информацията е на БГНЕС.