понеделник, август 14, 2006

Най-идиотските престъпления

1901: Нашумелият обир на пощенски влак в Ню Орлиънс. Осъществено с изключителна дързост и замах, в крайна сметка нападението донесло на престъпниците... 12 568 коледни картички.

1936: Единствената по рода си кражба на електрически стол е извършена в щатския затвор на Алабама. Всъщност кражбата била не съвсем съзнателна - просто осъденият на смърт престъпник избягал от затвора заедно със стола, към който вече бил привързан. После той решил да го задържи, за да го продаде в Мексико. За съжаление плановете му били осуетени от охраната, която го спипала на сто метра от вратите на затвора.

1958: Група несъмнено предприемчиви цигани успели да откраднат... слона от зоологическата градина в Архангелск (Русия). След като не успели да пласират "стоката" си на черния пазар, те го върнали обратно.



1975: Още един случай от архивите на Ню Орлиънс - двама от най-прочутите обирджии в града, съпрузите Джоан и Хоакин Б., се изпокарали жестоко, когато дошло време да поделят плячката от голям удар, и накрая се обърнали към съда. Магистратите със завидно хладнокръвие взели решение за подялба на имуществото, след което дали и по седем години затвор на свръхемоционалните крадци.