вторник, май 30, 2006

Да вържем вратовръзките......


В помощ на незнаещите :

понеделник, май 29, 2006

Пътешествието на малкия принц

След дълго странстване Малкият принц стигна до едно странно слънце -
слънцето на операционните системи.

На първата планета се виждаха само големи железни шкафове и безкрайно
много кабели, оплетени между тях. Още с кацането един глас попита Малкия
принц:
- login ?

Малкият принц пристъпи от крак на крак и смутено се обади:
- Вижте, аз...
Гласът не му обърна никакво внимание, ами продължи нататък:
- password ?
Малкият принц отново опита:
- Ама какъв password, аз само...
Гласът отсече:
- login incorrect! login ?

Футбол, спорт и ...:)







Най-посещаваният видеосайт в света

Според резултати от най-новите изследвания, сайтът YouTube е най-посещаваният сайт с видео в Интернет. Посетителите му са два пъти повече от подобни ресурси на Google, Yahoo, AOL и MSN.

През миналата седмица посещенията на YouTube са били около 43% от посещенията на всички видео сайтове. Второ място заема сайта MySpace. В него влизат към 24,2 % от посетителите. Следват системите за търсене на видео на Yahoo (9,6 %), MSN (9,2 %), Google (6,5 %) и AOL (4,3 %). В десетте най-интересни видео сайта са още iFilm, Grouper, Dailymotion и vSocial. Като цяло трафикът към подобни сайтове се е увеличил за последните три месеца с 164 процента.

Дълги години предаването на видео през Интернет бе ограничено. Изображението бе лошо, телевизионните компании не желаеха да транслират предаванията си. От миналата година ситуацията се промени. Много потребители имат широколентова интернет връзка, а компаниите проявяват по-голям интерес към разпространяване на филми и програми чрез Мрежата.

неделя, май 28, 2006

Медии

Пей фор фрий: Без поръчка не е минало

На директния въпрос какво стои зад това име, Пей фор фрий, с когото "168 часа" иска да се свърже чрез поредица от посредници, отговаря така: "Зад ника csdemo стоят поне 20 човека, които качват информация къде може да се източи нещо безплатно. Хората, които работят от името на csdemo, ползват кодирани връзки, т.е. от една точка нататък IP адресите им не могат да бъдат проследени." Те са

защитени от VPN сървър
зад който не може да се проникне и да се открие физическото им местонахождение. "Csdemo никъде по никакъв начин няма никакви действия, които да говорят, че това са администраторите на Аренабг", казва Пей фор фрий. Практически връзката между този топ-ъплоудер, в сравнение с който арестуваните трима са жалки аматьори, и сайта Аренабг е недоказуема. ГДБОП гръмва бушончетата, обикновените потребители. Csdemo остава недосегаем.