четвъртък, март 02, 2006

Какво е бракът в различни аспекти:


1. В религиозен зспект: действие, в резултат, на което се получава един светец повече и една мома по-малко.
2. В наказателен: единствения пожизнен договор, който може да бъде отменен за лошо поведение.
3. Във философски: ситуация, когато жената не получава това, което е очаквала, а мъжът получава това, което не е очаквал.
4. В математически: уравнение, съставено от ревност, зачитане на свободите, умножение на задълженията и деление на благата.
5. В правов: основната причина за разводите.
6. В химичен: процес, при който половин портокал се превръща в половин лимон.
7. В диалектичен: най-бързия начин да се оправиш.
8. Във военен: единствената война, в която враговете спят един с друг.

Познайте пак кой е източника : Таня :))

..споко де, голям съм вече....

Мили Ваньо!


Мили Ваньо!Ако четеш сега тази страница, това означава, че най-сетне ти е свършил интернета. Не се опитвай да звъниш на нашия доставчик или да бърникаш в настройките на браузъра.

Трябва да направиш следното:

- Върви в аптеката на ъгъла, купи лекарства за дядо - рецептите са в антрето, на лавицата под огледалото. Освен това, иди в кварталния магазин - вземи 2 пакета 1,5% мляко, кашкавал на резени и кутия чай. От плод-зеленчука до спирката купи 2 кг картофи, половин кило лук и 1 зелка. Запази всички касови бележки.

- Забравих си мобилния. Звънни на баща си на работа, кажи, че снимките няма да станат днес. Предай му също, че го моля да вземе прането от химическото на връщане от работа. Преди да звъннеш пусни програмата с иконка на телефон (на десктопа в горния десен ъгъл) и запиши отговора на татко си във файл с разширение *.wav.

- Напиши си домашните - туй че имаш само по математика не е повод да го оставяш за довечера. Страници от учебника - 116, 121 и 118. Внимавай с третa задача - трябва да съставиш уравнение, а не да докарваш отговора под задачата (и без туй в него има печатна грешка). На останалите задачи не са дадени отговори.

- След това си разтреби стаята. Като прибереш всичко, преброй частите на конструктора в пластмасовата кофа, броя дискове с игри на лавицата, броя колички в кутията и броя роботчета.

- След това можеш да отвориш браузъра и да напишеш като адрес http://получените числа, разделени с точки.

- Ще ти се отвори таблицата за управление на акаунтите на нашата домашна подмрежа. За да получиш достъп до нея, въведи в прозорчето "парола" отговорите на втора, трета и първа задача от учебника.- Намери в лявата колонка нашия IP и внимателно въведи в съседното прозорче /където е "начин на разплащане - с карта"/ двете последни цифри от всяка касова бележка (от кода, който е най-долу): общо за зеленчуци, чай, мляко+хляб, сустак, флексалис и билкова настойка. Допълни до края с нули и натисни бутона "ОК".

- След това можеш да ползваш интернет отново. Ако случайно се обади ядосан чичко, който твърди, че е "системен администратор" и почне да псува в слушалката, пусни му записа на отговора на баща ти от файла.Надявам се, че ще успееш. А аз като се върна довечера, ще ти разкажа приказка как една малка хакерка със своята група някога разбивала сървърите на Майкрософт и на арабските терористи.

Целувам те!Мама

Благодарение на Таня !!! ( първоизточник на историята ;) )

Обява за работа ...

Забележете тел. номера:

Axe ефект помага да бръкнеш под женски мини-поличка

«Ето истинския Axe ефект» това е мотото на оригиналните изображения появили се в ДУБАЙ (Обединените Арабски Емирства ).
Агенция Lowe Dubai показа оригинални падове за мишки «Axe Mmmousepad» под формата на женски мини-полички. Мишката се поставя вътре в мини-поличката.


Политически мотивираните кибер атаки се увеличават

Според статистиките за 2005 година на Zone-H политически мотивираните дифейсвания през 2005 са нараснали с 26.1% спрямо 2004. Само през 2005 година от Zone-H са засекли над 1.3 милиона кибер атаки.

Според тях през 2004-та година основен източник на атаки е била Бразилия. През 2005 се забелязва голяма активност на мюсюлмански кракери, повечето базирани в Турция. Най-активният кракер, подвизаващ се под името Iskorptix собственоръчно е компроментирал 90383 сайта само за две години.

Интересно е положението с проникванията в правителствени сайтове. През 2005 година 5435 правителствени сайта са били кракнати, с 32% повече от от 4105-те през 2004 година. Тази цифра може и да е по-голяма, тъй като не всички правителства и министерства са приели .gov домейна или някоя от неговите вариации.

Впечатление правят и 34 пробива в системи на армията на САЩ, както и 31 пробива в системите на НАСА.

Сигурност, сигурност, сигурност - това трябва да са ключовите думи при дизайна и администрирането на компютърни мрежи и при изграждането на уеб сайтове и други уеб базирани системи.

Източник: inet.blog.bg

сряда, март 01, 2006

Честита баба Марта!

История в знаци ...

Process Explorer 10.06

Обнови се един от любимите за мен инструменти :


Process Explorer е подобен на Task Manager-a на Windows, но е доста по-мощен. Прозореца на програмата е разделен на две. В горната част винаги се изобразява списък с активните процеси, вкючително и имената на подчинените подпроцеси, докато информацията в долната част на Process Explorer е в зависимост от това дали сте го настроили в handle режим или в DLL режим. Process Explorer притежава мощни възможности за търсене, благодарение на които бързо и лесно ще намерите процесa, който търсите, заедно с неговите handles и библиотеки.

Process Explorer работи на Windows 9x/Me, Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP, Server 2003, и 64-bit версии на Windows за x64 процесори, и на Windows Vista

Официален сайт!

Свали Process Explorer (x86 - 640 KB) - За Win9x-Me
Свали Process Explorer (x86 - 640 KB) - За 32-bit NT-2K-XP-Server 2003

Свали Process Explorer (x64 - 640 KB) - 64-bit XP-Server 2003


Лиценз: Freeware.

Воденето на блогове влияе положително на младите

Американски психолози считат, че общуването на подрастващите чрез Интернет влияе положително върху развитието на комуникационните им навици и спомага изграждането на правилни модели на поведение.

Създаването на блог, например, може да помогне при разбирането на начина на правилно преразказване, а също така учи младите интересно да излагат мислите си, пише New Scientist.

Сега, по данни на Pew Internet & American Life Project, всеки пети американски тинейджър води свой собствен блог. За изучаване на активността и модела на поведение на младите в едно онлайн съобщество, група американски психолози създават през 1998 година интернет-форума Junior Summit Community. В хода на наблюденията им се установява, че лидерите в този форум са тези, които използват повече местоимението "ние", отколкото "аз". Те са тези, които съпреживяват, а не съветват.

Windows Live позволява да се следи мрежовата активност на децата



Чрез Windows Live компанията Microsoft има намерение да предложи на потребителите да контролират активността на децата в Мрежата.
Към момента услугата Windows Live Family Safety е във фаза бета тест.
В списъка с възможни ограничения фигурира алкохол, наркотици, хазартни игри, порнография, изготвяне на взривове, оръжие; ограничава се чата и електронната поща. Подобна функция ще бъде вградена в бъдещата Windows Vista. Ограничаването на достъпа може да се става не само по общо описание на съдържанието, но и по конкретни мрежови ресурси. Има възможност за водене на статистика на посещаваните от децата сайтове.
Нека напомним, че Windows Live (http://www.live.com/) бе представен в началото на ноември миналата година. Това е набор от персонални онлайн услуги - електронна поща, интернет-пейджър, средства за водене на блогове и др.

Източник: download.bg

Спряха два от най-големи сървъра за нелегален софтуер в България


Националната служба за борба с организираната престъпност ( НСБОП) затвори двата най-големи сървъра за нелегален софтуер в Северна България, съобщават от Сдружението на издателите на бизнес софтуер ( СИБС).

Акцията е проведена в В.Търново, Горна Оряховица и Лясковец, като в нея са участвали служители на РЗБОП-В.Търново и експерти от СИБС.


В резултат на полицейското разследване е установено, че върху двата файл-сървъра, открити в помещенията на фирма “Го-Линк” ООД в Горна Оряховица се съдържат над 5 терабайта незаконно съдържание - музика, филми, бизнес и развлекателен софтуер, предоставени на практика до неограничен брой потребители на фирмата доставчик.


Информацията, съдържаща се в сървърите, е била качвана и администрирана от наетите служители във фирмата от близо година.


По време на разследването служителите на НСБОП стигнали и до крайния потребител Г.Г. от Лясковец, на чийто сървър са открити над 500 гигабайта файлове с незаконно съдържание.


Срещу собствениците на двата сървъра на „Го-Линк” ООД Т.Н. и В.П., както и срещу Г.Г. са образувани дознания.

Източник: Dnes.bg

вторник, февруари 28, 2006

Microsoft Origami = Tablet PC, но и нещо повече ...

Както повечето новинарски сайтове съобщиха : Microsoft ни готвят изненада със продукт с кодово название Origami (http://www.origamiproject.com/1/)

Ето и няколко подробности за мистериозния продукт :

Освен да е MP3 плеър, Microsoft Origami може да бъде и мобилна игрова конзола

.... и GPS базирана система за навигация за колата:

На горната снимка забелязвате също "колелцето" в действие - с което потребителя може да скролира по-лесно.
Съобщено е също, че Microsoft Origami има USB изход за да може да качвате например снимки от камерата си :

... и да ги пращате чрез външен мобилен телефон (да наистина няма вграден телефон все още!!!!!! ).
... в офиса (или в къщи), където друго Microsoft Origami стои като докинг станция (Docking Station )

... но което може да бъде откачено


...и да бъде използвано като безжично устройство от човек, който например си лежи на леглото


Ето няколко допълнителни снимки на Microsoft Origami :

Източник: msmobiles.com

понеделник, февруари 27, 2006

Дневници...

СТРАНИЦА ИЗ ДНЕВНИКА НА ЕДНА ЖЕНА:

Събота вечер . Мъжът ми се държи странно .
Уговорихме се да се срещнем в кафето до магазина на чашка кафе. Цял ден ходих по магазините с приятелки, мислех че ми е ядосан защото мъничко закъснях. Той дори не го изкоментира. Разговорът не вървеше , той мълчеше през цялото време. Предложихмо да се приберем на по-тихо местенце за да поговорим спокойно. Той се съгласи, но продължи да мълчи. Попитах го какво го безпокои, а той отговори че всичко е наред. Попитах дали вината е в мен, затова че е мълчалив. Kаза че всичко е ок и не си струва да се безпокоя. По пътя към вкъщи му казах, че го обичам, той се усмихна и продължи да шофира. Не мога да разбера поведението му и не знам защо не ми отговори. Вкъщи не ме напускаше усещането, че мъжът ми е много объркан. Седеше неподвижно втренчен в телевизора, чувствах го отдалечен. Накрая реших да си лягам да спя. След десет минути, той дойде и изненадващо - отговори на ласките ми, правихме секс, но все още го чувствах странно отдръпнат. Реших че това вече е прекалено и че трябва непременно да го обсъдим, но забелязах че той вече е заспал. Плачейки, заспах и аз. Убедена съм, че си има друга ! Моят живот е катастрофа.


СРАНИЦА ОТ ДНЕВНИКА НА МЪЖА :

Събота вечер. Днес ЦСКА загуби , за сметка на това с жената здраво се изчукахме









Благодарности на Таня ;)

Google Pages - източник на спам?

Новата услуга на Google за безплатен хостинг и създаване на статични уебсайтове представлява заплаха за потребителите си. Ето това търсене в Google: site:pagetastic.com OR site:googlepages.com за момента връща само няколко резултата. Това са всички страници, направени чрез Google Pages, които Google е успял да индексира до момента. В скоро време, паралелно с увеличаването на ползването на услугата Google Pages, ще се увеличи и броят на страниците.

Какво ще стане тогава?
Това ще е перфектният източник на имейл адреси за спамерите. Всичко, което трябва да направят е да автоматизират събирането на резултатите от страниците на Google. Дори могат да ползват техния API (Application Programming Interface), който дава достъп до резултатите им директно, във вид, подходящ за обработка чрез софтуерни продукти и уеб скриптове.Тъй като името на всеки поддомейн отговаря на името на реална валидна поща в gmail.com, то това е идеален източник на валидни имейл адреси за спамерите.
Количествата спам към gmail.com ще нарастнат неимоверно, и ако филтрите за спам на gmail не се подобрят значително, потребителите му ще имат доста големи количества нежелани писма.От друга страна по-голямото количество спам към gmail почти автоматично би довело до по-добро филтриране на този спам, но има техники, пред които и най-добрите спам филтри са безсилни...
Препоръчително е, ако решите да ползвате Google Pages, да се опитате да си направите самостоятелен gmail акаунт, който да ползвате само за тази цел => няма да има неудобства, дори и да се напълни със спам.Друг потенциален проблем, който произтича от факта, че gmail имената се използват за поддомейн в Google Pages е, че ще има много регистрации на акунти, само с цел създаване на такава страница.
Изведнъж ще се покачат регистрациите на имена на акаунти, които включват в себе си атрактивни маркетинг думи, например properties, banking, cars, autos, market, това са само няколко примера.Това ще създаде допълнителни затруднения на новорегистриращите се потребители, които ще трябва да регистрират все по-дълги и по-сложни и несмислени имена на акаунти.

Дано от Google обърнат внимание на тези проблеми навреме.

Източник: inet.blog.bg