петък, май 19, 2006

Надписи

На изхода към една магистрала в Ню-Йорк има сложен надпис:
“Стълбовете нанасят поражения на вашите коли само в случай на самоотбрана.”


Надпис на сергия на пазара:
“Не масажирайте доматите!”


Обява:
Изгубено е куче!!!
МНОГО УМНО КУЧЕ!!
Рекс, ако четеш това, напиши ми email, децата се притесняват.


Обява:
“Очарователна, сексуално обезпечена жена търси състоятелен мъж за пълното щастие.”


Обява:
“Продавам шестмесечен ваксиниран немски овчар.”

сряда, май 17, 2006

Смях

Далматинец....

Автоголове

Americans...

3 април 2005 година
Казвам се Майкъл Даун. Аз живея в САЩ. Това е страната, около която се въртят земята и слънцето. Наскоро даже написах реферат на тази тема, и учителят ми писа шестица.
Днес станах рано. Сутринта първо се претеглих. Ура! Отслабнал съм с още 200 грама. И сега съм само 145 кг. А само преди месец бях 146! Но татко каза, че ако не отслабна, момичетата няма да искат да се срещат с мен. Аз всъщност предпочитам момчетата - да се срещаш с момичета е толкова старомодно!



След това закусих. Закуската ми беше диетична — овесени ядки с обезмаслено мляко и две препечени филийки с конфитюр. Завърших с лек десерт от 4 двойни хамбургера.
На закуска беше весело. С баща ми се съревновавахме кой ще пръдне по-силно. Аз победих. Сега дъртия ми дължи 5 кинта. Ако не ми ги даде до довечера — ще го осъдя.
Училището ми е много далеч от къщи — на цели 500 метра. Добре, че имам кола. Затова успях да стигна само за час, задръстването беше за кратко. Уроците бяха скучни. Например, по история учителят разправяше някакви глупости, че Америка я бил открил някой си Колумб. Как въобще такива ги взимат за учители!? Нали елементарната логика говори, че Америка сме я открили ние, американците. Затова и се нарича Америка.

По интересно беше по география. Колко много интересни неща стават по света! Например, учителат разказа, че има такава страна Африка. В столицата и — Египет — има триъгълни небостъргачи, в които живеят зли руски мумии. И защо тези руснаци никъде не ни оставят на мира?..
Вечерта бях на купон в Лесли. Събрахме се към 40 човека. Приятелят ми Джим сви от баща си 2 бутилки бира. Всички така се изпонапихме, че оповръщахме басейна.

Microsoft Expression Web Designer v12.0.4017 Beta

Microsoft не престават да ни радват, или да ни огорчават. В центъра на вниманието сега са дизайнерите, за тях е пуснат супер-мега продуктът - Microsoft Expression Web Designer. Както е написано на прес-страницата, Microsoft Expression Web Designer е продукт предназначен за създаването на професионални сайтове, изпълнени по всички стандарти. Ако се съди по размера, програмата е много мощна =).

Microsoft Expression Web Designer работи на следните ОС:

- Windows XP Embedded Service Pack 2
- Windows Server 2003 Service Pack 1
- Windows Vista

За демота за това как работи програмата : ТУК

За сваляне на програмата :
MS Expression Web Designer v12.0.4017.1003 (Beta) -230мб

Най-стресовата професия е системен администратор

Изследвания на SkillSoft показват, че от всички професии най-силно подложени на стрес са заетите в сферата на IT. По този показател компютърните специалисти изпреварват лекарите, мениджърите и свещениците, съобщава The Register.

По данни на SkillSoft 97% от заетите в сферата на IT признават, че работата им е причина за постоянен стрес. 80% от работещите в тази област казват, че настроението им се разваля всеки път, когато те само си помислят за работа, а една четвърт от анкетираните са се оплакали, че не им достига време за психическо възстановяване. Тези данни са получени при анкетирането на около 3 000 души.

Анкетиран компютърен специалист казва, че през по-голямата част от работния си ден трябва да отговаря на въпроси на хора, които изобщо не разбират от компютри и така губи ценното си време, за да обяснява кой клавиш трябва да се използва. А ако се появи сериозен технически проблем, той веднага получава забележка от началството.

Най-подложените на стрес са хората от следните професии: на първо място са компютърните специалисти, на второ място - медиците, а на трето – инженерите. Следват ги мениджърите, учителите и свещениците.

Информацията е на БГНЕС.

Нова услуга ще обезопаси търсенето в Google


ScanSafe
ще стартира следващата седмица нова услуга, която ще осигури безопасност на потребителя при използване на търсачки, като Google и Yahoo. Новата услуга се нарича Scandoo и анализира в реално време резултатите от търсенето, като им добавя изображение до линка, показващо дали той е безопасен, или носи потенциален риск.
Подобна услуга се предлага и от SiteAdvisor, но за да се използва потребителя трябва да инсталира специален софтуер. Scandoo предлага на потребителите просто да правят заявките си през техния сайт, вместо директно през Google. Освен това ще бъде предоставена и лента с инструменти, която да се добави към браузъра и да позволи използването на услугата директно от любимата търсачка. Подобна услуга се планира и от Symantec
Scandoo в момента работи само с Google, до края на седмицата трябва да бъде добавен и MSN Search, а през следващите седмици - Yahoo и Ask.com, съобщават от компанията

Нова уязвимост в IE - този път виновен е CSS

Миналата седмица беше открита нова уязвимост в Internet Explorer 6 под Windows XP SP2. Чрез специален CSS код може да се предизвика отказ от обслужване на браузъра. За целта потребителят трябва да мине с курсора над таблицата, съдържаща CSS кода.

Откривателят на уязвимостта не съобщава подробности. Той е съобщил на Microsoft за проблема. Интересно е какъв рейтинг би получила тази уязвимост. Според класификацията на Microsoft, критична уязвимост е тази, която не изисква действие от потребителя. Дали преместването на мишката се смята за действие на потребителя? Отговора на този въпрос ще стане известен след като от Microsoft потвърдят уязвимостта и пуснат пач за нея.

Нова уязвимост във Firefox

Открита е нова уязвимост в Mozilla Firefox, която може да се използва за DoS атака. Уязвимостта е потвърдена за версия 1.5.0.3 на браузъра.

Атакуващият може да използва JavaScript за създаване на img елементи, адреса на които обаче започва с mailto://, а това ще предизвика отваряне на прозорец за създаване на ново писмо в пощенския клиент по подразбиране. По този начин злонамерен потребител може да накара браузъра да отвори стотици прозорци и системата да блокира. До поправяне на бъга на потребителите се препоръчва да настроят системата си така, че програмата за изпращане на писма да не се стартира автоматично.

Mozilla вече веднъж смени номерацията на версиите за да предоставят версия, в която са оправени сериозни пропуски в сигурността. Така 1.5.0.3 стана 1.5.0.4, а 1.5.0.3 е пачната версия на 1.5.0.2