вторник, март 17, 2015

8 неща, които трябва да знаете, преди да дойдете на гости у дома

Съвети и трикове, които ще предпазят вашето психическо, а и физическо здраве след срещата с моите очарователни дъщери – на 2 и 3 години:



1. Искайте си чехли. Не е ясно върху какво точно ще стъпвате в предстоящите 2 часа.

2. Носете 2 еднакви подаръка. Говоря за напълно идентични, включително опаковката и подаръчния плик. Иначе ще присъствате на битката на титаните. Всъщност е още по-шумно.

3. Не питайте от какво са петната по дивана. Не ви трябва да знаете.

4. Преди да седнете на стола за вечеря, задължително изтупайте възглавницата си, а за по-сигурно я обърнете. Как къде да изтръскате трохите? – естествено, че на земята – при другите остатъци от храна.

5. Когато ви поканя на масата, не питайте за децата. Всъщност НЕ ИСКАТЕ да видите как те се хранят. Страшно е.

6. На тръгване обезателно изтръскайте обувките си. Ако не го направите, има огромна вероятност да ви изненада болезнено дребна, но остра играчка от конструктор. Не знам защо, но обичат да го правят.

7. Няма ви ги ключовете? Много са ми прибрани щерките. Обикновено подреждат по-дребните предмети в кофата за боклук. Портмонето потърсете в пералнята.

8. Разбира се, че приемам съвети за възпитанието на децата си. Всякакви. Преди това обаче имам едно мъничко условие – да прекарате сами 24 часа с моите момичета.