петък, април 07, 2006

Съкращения ..

1. Хомосексуалист, който се изхожда по голяма нужда - СЕРГЕЙ
2. Човек, който ходи по голяма нужда по два пъти - БИСЕР или ДИКЕНЗ
3. Човек, който седи до кръста във вода - ДУПЕДАВЕЦ
4. Човек, който лиже задници - АНАЛИЗАТОР
5. Дете, което не е родено в Гърция - НЕГЪРЧЕ
6. Човек, който се разхожда из гората и задава въпроси на дърветата - ПИТАГОР
7. Полов акт с кол - КОЛЕБАНИЕ
8. Човек, който спира коне и каруци - КОНСПИРАТОР
9. Човек, който събира коне - КОНСУМАТОР
10. Човек, който търси жаби - ДИРИЖАБЪЛ
11. Дете, което не ходи по голяма нужда - НЕСЕСЕРЧЕ
12. Човек, който расте с една педя - ПЕДЕРАСТ
13. Човек със 100кв. метра задник - ГЪЗАР
14. Жена, която бие мъжа си - КУРАБИЙКА
15. Мъже в редица - КУРНИЗ.
16. Човек, който мрази старите хора- ДЯДО МРАЗ.
17. Човек, който се завира в дините - ДИНОЗАВЪР.

Колко печелят производители на компютърни игри

На сайта Next-Gen публикуваха резултати от изследвания на средните заплати на хора работещи в геймърска индустрия. Били са анкетирани повече от 6000 души от цял свят. Това са художници, програмисти и продуценти. Анкетирани бяха сътрудници със стаж на работа от 3 до 6 години. Трябва да се отбележи, че колкото е по-голям стажа, толкова е по-висока заплатата. Така изглежда годишната заплата:

Програмисти:
Директор: $104.738 (средно 8700 долара на месец)
Водещ програмист: $81.591
Програмист: $73.618

Художници и Аниматори: Арт-директор: $65.313 (средно 5400 долара на месец)
Водещ художник: $68.112
Художник: $61.065

Дизайн на играта:
Креативен-директор: $72.125 (средно 6000 долара на месец)
Сценарист: $61.000
Дизайнер на играта: $54.777

Издание: Продуцент: $66.375
Изпълнителен продуцент: $127.375 (всички анкетирани са били със стаж по-голям от 6 години)

Озвучаване:
Директор на озвучаване: $62.206
Композитор: $60.093

Други:
Questions & Answers Lead: $43.125 (средно 3500 долара на месец)
Тестер: $29.722
Маркетинг: $76.667
Админ: $81.765
Изпълнител: $106.590

четвъртък, април 06, 2006

Одисея

Скъпи колеги, потребители на
Visual Studio 2003 (VS) ....


        С прискърбие ви съобщавам накратко за моята одисея, за да се поучите от горчивия ми опит. Вчера ви пратих един скрийншот


как VS (devenv.ехе) беше вдигнал 1.5 ГБ виртуална памет с един конкретен проект.
    Понеже стана мазало при мен със версиите на .NET framework/SDK решихме че е това и първо преинсталирах .NET и VS, после repair-нах Windows-а и накрая преинсталирах със формат - не помогна - отварянето на проекта отнемаше поне 5 мин. и вдигаше 1.5Г.
        Сетих се да опитам на старата си машина, която не би трябвало да е омазана - вдигна същото количество памет. Накрая се сетих че е нещо явно свързано със solution-а (.sln) и тръгнах да трия работните фаилове (Debug;Release;...;*.pch;*.ncb;*.pdb) - не помогна
        Наи-накрая се сетих че съм забравил за *.suo. Изтрих ги - всичко си тръгна като пушка. Т.е. има някакво счупване на *.suo фаиловете, което води до страхотно омазване на VS.
        Та ако някои ден загазите много със VS - сетете се за мен бедния страдалец

Радо

сряда, април 05, 2006

AjaxWrite - онлайн аналог на MS Word

Новият текстов уеб редактор AjaxWrite е на практика пълен аналог на Microsoft Word - работи с документи .doc, поддържа формати .rtf и .pdf. По външен вид програмата също не се отличава от MS Word.
Онлайн аналогът на MS Word има ред предимства пред по-старите версии. На първо място, програмата е безплатна. Освен това не е необходимо AjaxWrite да бъде инсталиран - зарежда се чрез браузър за почти шест секунди. Програмата и документите са достъпни от всеки компютър, под всяка операционна система. Всичко което е необходимо е браузър Firefox 1.5+ (с други браузъри програмата работи некоректно).
Интерфейсът на обикновен текстов редактор създава впечатление, че работите на своя компютър, а обменът на данни със сървъра не затормозява системата. Документите се отварят не в отделни прозорци, а на различни табове.
Естествено, да се дублира абсолютно цялата функционалност на MS Word е сложно. В онлайн редактора отсъства интервал за абзаци, проверка на граматиката, указване свойства на обекти и много други.
Онлайн аналогът на MS Word се появи миналата седмица и събитието получи огромен резонанс в интернет. В резултат на това в началото сървърът на AjaxWrite не можа да се справи с натоварването - твърде голям бе напливът на желаещите да изпробват на живо алтернативата на MS Word.
AjaxWrite не е първият онлайн текстов редактор. По-рано бяха пуснати и получиха достатъчно широка известност програмите Writely и ZohoWriter. Всички тези три програми са абсолютно безплатни. Разработчиците на програмата се готвят да пуснат цял набор онлайн програми. Нова програма ще се появява всяка сряда на сайта http://ajaxlaunch.com/.

Допълнителни изгледи:

Народен представител.....

Firefox чупи 10-те процента, Safari е на трето място

Firefox, уеб браузърът с отворен код на Mozilla.org, тихо и кротко събра през март достатъчно потребители, че да заграби цели 10 процента от пазара на уеб браузъри, според доклад от понеделник на уеб социологическата агенция Net Applications.

Firefox е използван от 10.05% от сърфиращите в световната мрежа през изминалия месец, след 9.75-те процента от февруари. Съответно 84.7% от потребителите ползват най-различни версии на Internet Explorer (IE) през март.

На трето място с 3.19% е Safari на Apple, използван само на Mac платформи, според Net Applications, базиран в Алисо Виехо, Калифорния - компания, специализирала в мониторинга на браузърите в малките и средни предприятия и компании.

През изминалата година, Firefox събра 3.34 процента дял, след представянето на версия 1.5 на браузъра с подобрения. Internet Explorer загуби 3.89 процента, докато потребителите чакат IE7, щедро обещаващ нови опции и възможности и по-голяма сигурност.

Netscape пада едва на четвърто място сред най-популярните браузъри с 1.05% на пазара, следван от Opera с 0.54% и Mozilla с 0.34%.

Интернет потребителите в София - двойно повече от средното за страната

Ново проучване на Алфа Рисърч хвърля светлина върху разпределението на интернет потретибелите в България. Резултатите показват, че към Февруари 2006 година 23% от българското население е било онлайн. От тях 9.2% посещават Интернет ежедневно, 6.6% посещават уебсайтове 2-3 пъти на седмица, 2.8% - 2-3 пъти в месеца, а 4.4% - по-малко от 2-3 пъти в месеца.

Делът на интернет потребителите в София е 50% - два пъти повече от средното за страната. Цели 32% от софиянците казват, че използват интернет ежедневно, а 10% посещават мрежата 2-3 пъти на седмица.

Ако сравним интернет аудиторията в София с интернет аудиторията в останалата част от страната, ицлиза, че близо 45% от българските интернет потребители се намират в столицата. (Населението на София е около 18% от населението на страната). Основна причина за това неравновесие е, че цените на интернет достъпа са средно 3 пъти по-високи от в провинцията, в сравнение с цените в София.

Това е голяма несиметричност, която трябва да се вземе предвид от работещите в сферата на интернет рекламата и онлайн бизнеса у нас.

Източник : inet.blog.bg

Гледаме "По света и у нас" по GSM

Притежателите на мобилен телефон ще имат възможност от тази вечер да гледат централната новинарска емисия "По света и у нас" в 20,00 часа в реално време, съобщиха от БНТ.

Засега услугата е достъпна за абонати на "М-тел" и работи през GPRS. Абонаментът за 30 дни е 10,00 лева, а за един ден - два лева.

До няколко дни през телефон ще могат да се гледат и останалите новинарски емисии - в 12,00, 18,00 и 22,00 часа.

За да се абонирате за услугата, трябва да изпратите sms на номер 1917, обясниха от БНТ. Системата автоматично установява дали апаратът поддържа функция за предаване на телевизия на живо, след което отговаря със sms с покана да се потвърди абонаментът.

Ако апаратът не поддържа тази функция, изпратеното съобщение няма да се таксува.

"По света и у нас" ще може да се гледа на мобилен телефон от среден клас.

вторник, април 04, 2006

Eротична автобиография

Да послужи пред:
Потенциален работодател
от женски пол
между 18 и 35 години


МОЛБА

от

Работохолик Работохоликов Работохоликов, 20 годишен, несемеен, неосъждан, без деца, финансово осигурен, в добро физическо и отчасти психическо здраве


Уважаема госпожице,
Моля да бъда назначен на длъжността сериозен приятел и постоянен сексуален партньор с изпитателен период, определен от Вас.
В подкрепа на тази молба прилагам сексуална автобиография и мотивационно писмо. Готов съм да представя препоръки от бивши работодатели при поискване.

Искрено се надявам молбата ми да бъде удовлетворена!


С уважение,
Работохолик Работохоликов
София, 2006

СЕКСУАЛНА АВТОБИОГРАФИЯ

 Име: Работохолик Работохоликов Работохоликов
 Пол: М
 Дата на раждане: 15 ноември 1985г.
 Зодия: Скорпион
 Семейно положение: несемеен, без деца
 Сексуална ориентация: хетеросексуален
 Контакти: rabotnik@gmail.com



Трудов стаж:
Като малко дете преживях онова, което са преживели много момченца в безгрижното си детство, а именно – игра на чичко доктор с братовчедките на село. Макар че този твърде ранен период не може да има нищо общо с образованието и професионалните ми умения на любовник, точно там – на село, аз за пръв път се сблъсках с тайните на женската анатомия. Открих много съществени и твърде стряскащи разлики. На горките братовчедки им липсваше онова, което бях свикнал да опипвам с интерес в банята и да наричам “чиш”. На негово място те си имаха нещо друго – доста различно на вид, на допир и...не, глупости, разбира се, че не и на вкус. Бяхме деца.
Първата ми истинска любов беше учителката по математика в трети клас – другарката Иванова, която переше толкова здрави шамари зад врата, че нямаше как да не я обикне човек. Може би е допринесла за някои от “специалните интереси” (виж съответната графа), за които ще стане дума по-късно, а може и да не е. Не знам. Обаче плаках със сълзи, когато я смениха с другаря Унуфри Лефтеров.
В шести клас бях лудо влюбен в момичето, което стоеше до мен на последния чин. Казваше се Ваня. За съжаление многократните ми опити да спечеля сърцето й бяха напразни. Не помогнаха нито боя в голямото междучасие, нито хапането, нито скубането на коси. Веднъж дори забих пергел в бедрото й. Толкова бях отчаян! Твърде рано изживях първата си несподелена любов.
Половото ми съзряване настъпи окончателно в седми клас. Тогава започнаха да ми никнат мустаци и гласът ми взе да мутира. Един ден, докато лежах по корем в леглото, изведнъж се “напишках”. Беше най-приятното напикаване в живота ми. Не се гордея с онова, което започнах да правя всяка вечер, след като разбрах, че бялата лепкава течност всъщност не е урина.
В периода седми – десети клас се научих да пия бира и да пуша цигари, но не и да правя секс. Въпреки това упорито настоявах, че имам поне 12 бройки зад гърба си. Все пак бях рапър, а и гангстарите, с които излизах от “Ж” клас въобще не си поплюваха с “кучките”.
Първият ми работодател беше Милена. Започнах трудовата си кариера в началото на десети клас. За две години правихме секс само веднъж – като абитуриенти – на стълбите пред един блок. Алкохолът и липсата на опит си казаха думата. Уволниха ме заради недостатъчна квалификация.
Кариерата ми продължи като студент в УНСС, когато бях нает от втория си работодател – Силвия. Тригодишният трудов стаж в нейната компания ми помогна да обогатя теоретичните познания с безценен практически опит. Научих се на работа в екип (особено в края на работната сесия), подобрих комуникационните си умения (да правя комплименти, да се подмазвам, да прося секс убедително), значително се увеличиха познанията ми по чужди езици и най-вече устния ми френски. Изгубих работата си, когато за моята позиция подаде молба много по-квалифициран кадър (35 годишен гинеколог).
Следващият ми работодател се казваше Галя. Трудовите ни правоотношения продължиха 9 месеца и бяха прекратени временно по взаимно съгласие поради необходимостта да отбия военната си служба. След по-малко от месец на мястото ми вече работеше друг служител. Успях да не обърна професионалната си ориентация в казармата и след уволнението отново бях безработен.
Постъпих на работа при Юлияна в началото на 2004 година. За година и половина натрупах ценен опит и придобих качествени умения – научих се да готвя, да правя масажи, познанията ми по френски език се увеличиха многократно. Жестоката конкуренция на трудовия пазар отново се превърна в причина да загубя работата си. Този път бях изтикан на борсата от 45 годишен хирург в Пирогов.
От лятото на 2005 година работя като специалист на свободна практика.

Образование:
Завършил съм с отличие следните курсове: Култивиране на мъжката полова енергия чрез ДАО, Майсторството на тантрическия секс, Акупресура на еротичния масаж, Сексуалното Гунг Фу – девет начина за забавяне на мъжкия оргазъм и Фенг Шуй или изкуството за приготвяне на ароматна баня.

Чужди езици:
Много добър френски език, предимно устен, перфектен английски – най-вече в мисионерска поза, слаби познания по арабски с шепа олио заднешком.

Практически умения:

Шофьоркса книжка, хеви петинг и двучасов фул боди масаж, достигане до многократни оргазми без еякулация, добро познаване на ерогенните зони по женското тяло, умело използване на лубриканти.

Специални интереси:
Любимата ми поза е с жената отгоре. Харесва ми заради дълбочината на проникването. Тя може да свърши по-лесно като определя сама темпото, пък и честно казано, допада ми да лежа по гръб и да я гледам как се поти. Обичам играта на роли – учител и ученик, лекар и пациент, затворник и надзирател. Не се плаша от белезници и бамбукови пръчки, понякога използвам мръсни думи и кожен колан.



МОТИВАЦИОННО ПИСМО



Основната причина, поради която искам да постъпя на работа при Вас е, че отчайващо се нуждая от секс. Не виждам причини да го крия, особено при положение, че знам колко важна за Вас е искреността и колко много мразите лицемерието, предателството и лъжата. Чувствам, че имаме много общо помежду си, тъй като подобно на Вас, аз ненавиждам двуличното отношение.
Знам, че ще работя в динамична, високо-конкурентна среда, понеже вие сте ужасно красива и съм готов да положа всички усилия, за да останете доволна колкото и докогато може.
Искрено се надявам, че вашата компания изпитва недостиг на високо квалифицирана работна ръка или пък, че досегашните Ви служители не заслужават работното си място, за да получа шанс да запълня онези празнини, които те не са успели да запълнят –както в душевен, така и в чисто физически план.
Моля, при разглеждането на тази кандидатура да вземете в предвид умението ми да правя секс без да свършвам девет часа и стремежа ми винаги да поставям женския оргазъм на първо място пред своя.
Убеден съм, че никога не сте изпитвали нещо подобно на двучасовия фул боди масаж, в който съм абсолютен професионалист. Вярвам, че ще оцените готварските ми умения, доброто възпитание и джентълменското ми отношение към дамите, както и факта, че нямам проблеми с алкохола, наркотиците и хазарта. Самият факт, че сте прочели всичко дотук означава, че вече харесвате чувството ми за хумор или че намирате за забавна абсолютната липса на такова.
Като допълнително предимство моля да отчетете следното: мразя футбола и чалгата, не се интересувам от бой с кучета и не ми миришат краката.
Очаквам вашият отговор с огромно нетърпение и силно се надявам той да бъде положителен.

Искрено Ваш,
Работохолик Работохоликов Работохоликов

понеделник, април 03, 2006

Смешни реклама...

Click to open it :




Click to open it :

myKeyO - клавиатура органайзер

Клавиатура поддържаща реда на бюрото? Звучи идеално и много функционално. myKeyO прилича на нормална клавиатура и работи като такава, просто разполага и с шкафче, в което може да слагате хилядите неща (химикали, дискове, листчета и т.н) окупирали бюрото ви. Въпреки шкафчето устройството не е много по-дебело от обикновените клавиатури. То ще се предлага в два цвята – черен и бял, но ще работи само с PC.

Официален сайт

Оптични илюзии..