сряда, април 05, 2006

Интернет потребителите в София - двойно повече от средното за страната

Ново проучване на Алфа Рисърч хвърля светлина върху разпределението на интернет потретибелите в България. Резултатите показват, че към Февруари 2006 година 23% от българското население е било онлайн. От тях 9.2% посещават Интернет ежедневно, 6.6% посещават уебсайтове 2-3 пъти на седмица, 2.8% - 2-3 пъти в месеца, а 4.4% - по-малко от 2-3 пъти в месеца.

Делът на интернет потребителите в София е 50% - два пъти повече от средното за страната. Цели 32% от софиянците казват, че използват интернет ежедневно, а 10% посещават мрежата 2-3 пъти на седмица.

Ако сравним интернет аудиторията в София с интернет аудиторията в останалата част от страната, ицлиза, че близо 45% от българските интернет потребители се намират в столицата. (Населението на София е около 18% от населението на страната). Основна причина за това неравновесие е, че цените на интернет достъпа са средно 3 пъти по-високи от в провинцията, в сравнение с цените в София.

Това е голяма несиметричност, която трябва да се вземе предвид от работещите в сферата на интернет рекламата и онлайн бизнеса у нас.

Източник : inet.blog.bg

Няма коментари: