петък, март 24, 2006

Южнокорейската армия привлича геймъри


Военновъздушните сили на Южна Корея търсят професионални онлайн геймъри, които ще участват в разработката на програми за военна симулация.

Целта е да се увеличат ресурсите на армията чрез наемането на талантливи млади хора, както и да се помогне на геймърите, които са потърсили алтернативна форма на военна служба, за да продължат работата си, без да загубят своите умения, съобщиха официалните власти.

"Като цяло професионалните геймъри са много опитни по отношение на всичко, свързано с компютрите. Сигурни сме, че техните умения ще имат реален ефект върху онлайн програмите на армията", казват от министерството на отбраната.

След като преминат нужните военни курсове, петима про-геймъри ще бъдат назначени в ИТ отдела на военновъздушните сили в южната провинция Чунгчонг през юни. Те ще могат могат да се състезават в местните турнири по електронни спортове, но нямат право да получават парични премии.

Компютърните игри са особено популярни в Южна Корея и нейни представители спечелиха няколко големи международни състезания. В страната има около 300 професионални геймъри.

Няма коментари: