сряда, март 29, 2006

Възрастните играят на компютърни игри повече от децата

Възрастните са по-запалени по компютърни и видео игри от децата. Това сочат данните от изследване на Consumer Electronics Association (CEA), която е основният организатор на годишната конференция Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас.

Анкетата е проведена онлайн и по телефона и в нея участвали 1767 възрастни и 500 тийнейджъри.
Оказало се, че около една трета от възрастните геймъри играят на компютърни игри на PC-та или приставки по повече от 10 часа седмично. Сред подрастващите делът е едва 11 процента. Освен това повечето възрастни - 55%, играят на конзоли в мрежови игри.
Данните от изследването сочат, че лицата на възраст от 12 до 14 години отделят на компютърните игри повече време от 15-17-годишните. Експертите на CEA го обясняват с факта, че последните са по-заети, както и с по-активното използване на безжични устройства и мобилни телефони.
На пазара на геймърски устройства за възрастни продължават да доминират настолните компютри, а за подрастващи - конзолите. От тези, които имат и двете, 58 на сто предпочитат конзолата. 25 процента от възрастните купуват устройства за подобряване на игровото забавление, като най-често се сдобиват с AV кабели, дисплеи, приематели и др.

Няма коментари: