вторник, март 28, 2006

Шефът по сигурността на Microsoft сдава поста си

Директорът на отдела за технологии в сферата на сигурността на Microsoft Майк Наш ще освободи поста си, съобщи IDGNews.

След четири години на чело на групата за безопасност на редмъндската компания, Наш ще предаде позицията на Бен Фати, който ще застъпи от юни.
Самият Наш пое и ръководи така наречената Security Technology Unit в период, когато дебатът за уязвимостта на продуктите на софтуерния производител се разгоря с пълна сила заради вълната от атаки на червеи като Slammer и MyDoom. Ветеранът Наш с 15-годишна кариера в Microsoft отговаряше за реакциите на компанията на тези заплахи, както и за изготвянето на цялостна стратегия за сигурност.
Оттеглянето на Наш бе анонсирано в рамките на мащабното преструктуриране на отдела "Платформи и услуги" на софтуерния гигант. Що се отнася до приемника му, то Фати идва от отдела за сторидж на компанията, където ръководел управлението на файл сървъра на Windows, на NAS (network-attached storage), както и бизнес дейността на клоновете на компанията.
Наш, който работи за Microsoft от 1991 г. насам, бе първият продуктов мениджър на Windows NT, а за известен период от време се грижеше и за сайта Microsoft.com. Оттеглянето му от досега заемания пост не означава, че ще напусне компанията, настояват от Редмънд. Той най-вероятно ще заеме нова позиция в компанията, която ще бъде обявена към края на годината.

Няма коментари: