вторник, март 28, 2006

Втората бета на Vista също се отлага

Microsoft отрече, че ще пренаписва 60% от новия Windows

Промяната в сроковете за премиерата на новия Windows Vista донесе със себе си и изменения в графика на тестовите версии на операционната система.
Според бета-тестъри, цитирани от американското списание PC World, втората бета на Vista ще се появи не по-рано от 24 май вместо на 12 април. Представянето на първия release-кандидат се пренася от средата на юли за края август. PC производителите ще получат новата ОС едва на 25 октомври, а не на 25 август. Компанията твърди, че закъснението ще е само няколко седмици.

Междувременно Microsoft опроверга слуховете, че програмистите й ще пренаписват 60 процента от кода на Windows Vista. От Редъмъндския гигант казват, че основната работа в момента се състои в тестване и увеличаване на сигурността, а не в писане на код.

Преди седмица Microsoft промени графика за излизането на Windows Vista. Версията за корпоративни клиенти ще се появи през ноември, а "домашната" - едва през януари 2007.

Ден по-късно най-големият софтуерен производител смени и датата за премиерата на новия Office 2007, който ще се появи едновременно с Vista.

Няма коментари: