вторник, май 09, 2006

BitTorrent успя да сключи сделка за разпространение на филми

BitTorrent, създателят на софтуера за споделяне, който стана синоним за пиратство, направи изключителна сделка за дистрибуция с Холивудско студио.

Warner Bros. Entertainment Group се съгласи да използва peer-to-peer системата на BitTorrent за да разпространява филми и телевизионни програми, включително "Dukes of Hazzard" и "Babylon 5," разпространението се очаква да почне още от лятото,.
Warner Bros. е първата голяма компания company, която „прегърна“ идеята BitTorrent като система за разпространение, която система се използва широко за разпространение на нелегални копия на филми с авторско право.
Споразумението също се смята че е първата сключена сделка за Холивудско разпространение в областта на peer-to-peer програми като eDonkey или Kazaa. Финансовите условия на сделката не бяха съобщени.
Разработена в 2001, системата за разпространение с отворен код -BitTorrent е проектирана за да подпомогне в трансфера на големи файлове през Интернет.
BitTorrent позволява единичен файл да бъде разбит на малки фрагменти, които се разпространяват между компютрите . Така наречените ПИИР'и след това споделят парчетата по между си.

Източник: C|NET News.com

Няма коментари: