четвъртък, юли 05, 2007

Какво мислят за българските програмисти......техните западни колеги


1. Българските програмисти никога не четат упътването и рядко използват online съвети – възприемат леко новите програми, тъй като вече са пробвали програми от подобен род.

2. Българските програмисти никога не плащат за софт. Те или го крекват или си купуват CD за 5 евро с ключ за софта.

3. Българските програмисти винаги използват най – новите разработки за програмна сигурност – най-последните версии на най-добрите програми – тъй като за тях не се налага да плащат.

4. Българските програмисти много обичат да експериментират с железа. Те ще разглобят Вашият компютър и после ще го сглобят отново само за няколко минути. Помнят мястото на всички устройства на платката. Никога не забравят паролите и адресите, които се използват в компютъра им.

5. Българските програмисти ъпгрейдват своя компютър безкрайно, докато не остане нищо за ъпгрейдване, място за допълнителна памет или не остане нито един свободен слот. Ако не могат да ъпгрейднат още компютъра си, купуват нов и продължават.



6. Българските програмисти програмират на всички нива, на процесорен код също, таблиците на който винаги се намират на работната им маса.

7. Българските програмисти помнят наизуст българската и английската клавиатура. Можете посред нощ да ги попитате къде се намират буквите А и L, и ще бъдете удивени от отговора.

8. Българските програмисти ненавиждат Майкpософт и майкрософтските програми, но ги използват.

9. Българските програмисти предпочитат Borland, а инсталират компилаторите на Microsoft само защото те имат страхотен help за Windows API.

10. Българските програмисти се чувстват много комфортно в Интернет. Предпочитат винаги да бъдат online, за да могат навреме да си набавят всичко, което им е необходимо.

11. Българските програмисти винаги са в настроение да програмират.

12. Има два вида български програмисти – пъpвите ненавиждат Windows и пpогpамиpат под Unix, втоpите ненавиждат Windows и пpогpамиpат на него. Макинтошските пpогpамисти - не са съвременни пpогpамисти – на тях повече им отива да ги наричаме "юзеpи".

13. Българските програмисти не обичат да "кодиpат" нечия друга идея. Всяка програма се пише индивидуално.

14. Българските програмисти винаги имат копия на Doom, Duke Nukem и Quake на техния хард диск. Могат да играят по цели нощи на Deathmath.

15. Българските програмисти никога не използват мишка. Клавиатурата е основното оръжие.

16. Българските програмисти никога не се предават. Могат да вкарват бъгове в програмите си и понякога забравят да ги махнат.

17. Българските жени програмисти са нещастни, тъй като не им се обръща внимание, но пък затова си имат компютър.

18. За български пpогpамисти не съществува сума на света, която да може да задоволи желанията им.

19. Шефовете не обичат българските програмисти. А кой обича умника, който знае всичко?

20. Българските програмисти не обичат да използват шаблони. Техните програми са индивидуално написано произведение с голяма доза импровизация. Затова българският програмист винаги се старае бързо да пусне програмата и да я види в действие.


Няма коментари: